Bakan Müezzinoğlu ?ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi Finansman Sözleşmesinin İmza... - Son Dakika
Güncel

Bakan Müezzinoğlu ?ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi Finansman Sözleşmesinin İmza...

Bakan Müezzinoğlu ?ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi Finansman Sözleşmesinin İmza...

Müezzinoğlu 'Dünya finansörleri, bu süreçte yaklaşık 900 milyon euroluk bir yatırım için Türkiye'yi güvenilir bulup imza atabiliyorlarsa, bu ülkenin esasında yönetimde yakaladığı istikrarın bir başarısıdır.

25.06.2015 14:24

Müezzinoğlu

'Dünya finansörleri, bu süreçte yaklaşık 900 milyon euroluk bir yatırım için Türkiye'yi güvenilir bulup imza atabiliyorlarsa, bu ülkenin esasında yönetimde yakaladığı istikrarın bir başarısıdır.

Haber Gülseli KENARLI - Kamera İdris TİFTİKCİ İstanbul DHA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu özel ortaklığı ile gerçekleştirilecek 'Ankara Etik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi Finansman Sözleşmesi nin imza törenine katıldı. Bakan Müezzinoğlu, Raffeles Hotel'de gerçekleştirilen imza töreninde bir konuşma yaptı. Müezzinoğlu, projelerin hizmete girdiğinde vizyonel çalışmalar olduğunun anlaşılacağını belirterek, Bu projelerin Türkiye'yi sağlık alanında nerelere taşıdığını milletimiz ve bölge insanı görecek. Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık 876 milyon euroluk bir finansman imzası atıldı dedi.

Türkiye'nin son 1.5 yıl içerisinde 3 seçim geçirdiğini, sonuncusu ardından da tek başına iktidar olunamayacak bir süreç yaşandığını anlatan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü

Dünya finansörleri, bu süreçte yaklaşık 900 milyon euroluk bir yatırım için Türkiye'yi güvenilir bulup imza atabiliyorlarsa, bu ülkenin esasında yönetimde yakaladığı istikrarın bir başarısıdır. Hemen yan tarafımızdaki komşularımız, devleti yönetebilme adına finansman bulmakta zorlandığı bir noktada Türkiye 18 yıl vadeli ve milyar euroluk bir finansmanı imza altına alabiliyorsa, Türkiye'nin gerek ekonomisi, gerekse yönetimdeki istikrarının yakaladığı bir başarıdır. Bugünlerde koalisyonun konuşulduğu bir ortamda böyle başarılı bir finansmana imza atmak, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak benim için ayrı bir onur ve gurur kaynağı. Geçtiğimiz 10-15 yılda, Türkiye'nin bu koşullarda yaşadığı soru işaretlerini ve faiz yükselmeleri, enflasyon ve geleceğe ait umut kaygılarının bugün olmadığını görüyoruz. Burada, her halükarda güvenilir bir yolculukla ilgili Türkiye'nin yol haritasının belli olduğunu gören bir anlayışı görüyoruz. Çünkü paranın aradığı en önemli kriter güvendir. Güvenin Türkiye'de bugünkü koşullarda bile sağlıklı şekilde devam ediyor olması, ülkenin sandık iradesinin, demokrasinin geldiği nokta adına da önemli bir başarıdır. Ben inanıyorum ki Türkiye, bu çizdiği istikrarlı yönetim anlayışıyla çok daha önemli başarılara ve 2023 vizyonuyla ilgili hedeflerine yürüyebilir.

Bakan Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından imza töreni gerçekleştirildi. İmzalar, Ankara Sağlık Bakanlığı, Etlik Sağlık Yatırım A.Ş. ve Astaldi S.p.A ile EBRD, İş Bankası, IFC, BSTD, DEG, SACE, Credit Agricole, Banca IMI Intesa San Paolo, Unicredit, Deutsche Bank, TSKB ve Akbank arasında imzalandı.

İmza töreninin sonunda Ankara Etlik Sağlık Yatırım A.Ş. ortakları Astaldi S.p.A Genel Müdürü Filippo STINELLIS ve Türkerler Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker günün anısına istinaden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na bir hediye verdiler.

PROJE HAKKINDA

Sağlık Bakanlığı'nın Kamu-Özel Ortaklığı (KOO) modeli ile yürüttüğü entegre sağlık kampüsleri programı kapsamındaki 3 bin 566 yataklı Etlik Entegre Sağlık Kampüsü 2 milyar 400 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçirilecek. Yapım ve işletmesini Astaldi-Türkerler Ortaklığı'nda Ankara Etlik Sağlık Yatırım A.Ş.'nin gerçekleştireceği, tıbbi hizmetleri verecek kamunun ise 24 yıllığına kiracı konumunda olacağı hastanenin uluslararası proje finansman anlaşması imza töreni 25 Haziran 2015 günü Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Toplamda 1 milyon 71 bin metrekare alanda yükselen Etlik Entegre Sağlık Kampüsü 42 ayda inşa edilerek hizmete hazır hale getirilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Müezzinoğlu ?ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi Finansman Sözleşmesinin İmza... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement