Bangkok Bombacısı Türk Değil, Uygur Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bangkok Bombacısı Türk Değil, Uygur Çıktı

Bangkok Bombacısı Türk Değil, Uygur Çıktı

Bangkok bombacısının avukatı yaptığı açıklamada müvekkilinin Çin Uygurlarından olduğunu söyledi. Saldırganın Türk olduğu öne sürülmüştü.

01.10.2015 14:35  Güncelleme: 14:53

Bangkok bombacısının Çin Uyguru olduğu ortaya çıktı.

ZANLININ GERÇEK İSMİ BİLAL MOHAMMED

Zanlının avukatı Choochart Kanphai müvekkilinin üzerinde taşıdığı sahte Türk pasaportunda adının Adem Karadağ olarak yazdığını ancak asıl adının Bilal Mohammed olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'DE İKAMET EDEN BİR UYGUR

Bombalı saldırıda ilk yakalanan zanlının sürekli olarak Türk olduğu söyleniyordu ve delil olarak da üzerinden çıkan sahte Türk pasaportu gösteriliyordu ancak bugün avukatı aracılığı ile zanlının Türkiye'de ikamet eden bir Uygur olduğu duyuruldu.

109 KİŞİNİN ÇİN'E İADESİ İLİŞKİLİ OLABİLİR

Zanlı, Abdullah Abdurrahman adlı başka bir kişiden emir aldığını itiraf etti. Henüz net bir sonuç ortaya çıkmasa da bombalı saldırının Temmuz ayında 109 kişinin Çin'e iadesi ile ilişkili olduğu üzerinde duruluyor.

TAYLANDLI MEVKİDAŞI, DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Tayland hükümeti geri iade edilen 109 kişiden bir kısmının terörden hüküm giymiş veya aranan kişiler olduğunu iddia etmişti. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Başbakan Davutoğlu ile görüşen Tayland başbakanı Prayut Chan-ocha da medyada çıkan ve iki ülke ilişkilerini zedeleme niyetinde olan haberlerden rahatsızlık duyduğunu ifade etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bangkok Bombacısı Türk Değil, Uygur Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement