Başakşehir Living Lab'dan Akademik Eğitim - Son Dakika
Güncel

Başakşehir Living Lab'dan Akademik Eğitim

Başakşehir Living Lab\'dan Akademik Eğitim

Başakşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nde (Living Lab) "Tasarımca Düşünmek" etkinliği düzenledi.

21.09.2014 10:23

Başakşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Merkezi'nde (Living Lab) "Tasarımca Düşünmek" etkinliği düzenledi.

Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Living Lab Merkezi'de, "Tasarımca Düşünmek" workshop etkinliği düzenledi. Bir gün süren "Tasarımca Düşünmek" etkinliğinde, katılımcılar ekip arkadaşlarını kısa sürelerde tanımaya çalışarak, onların beğenilerini, kişiliklerini yansıtan yeni tasarımlarla hediyeler ortaya çıkarttı. Her yaş ve meslek grubundan katılımcıların yer aldığı etkinlik, İTÜ Endüstri Ürünleri Bölümü, Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Hümanur Bağlı ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. 10 kişinin yer aldığı programda katılımcılar ikişerli gruplara ayrıldı. Katılımcılar eğitmenler tarafından verilen kısa bir bilgilendirmenin ardından, takım arkadaşlarını verilen kısa süre içerisinde tanımaya, zevklerini, beğenilerini anlamaya çalıştı. Karşılıklı sohbet ve soru cevap şeklinde gerçekleşen tanıma sürecinin ardından katılımcılar kendilerine verilen plastik bardakları kullanarak takım arkadaşlarına hediyeler tasarladı. Özgün çalışmalardan oluşan hediyeler daha sonra sunum ile gruba anlatılarak, takdim edildi.

"TASARIMI DİL OLARAK ELE ALDIK"

İTÜ Endüstri Ürünleri Bölümü, Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Hümanur Bağlı, Başakşehir Living Lab'da yapılan çalışma ile ilgili, "Tasarımı dil olarak ele alıp, tasarımcı olmayan insanlara da etkinlik kazandırmak için bu çalışmayı yaptık. Yapılan ürünlerinde gündelik hayatta kullanılabilirliğini sağlamak istedik" dedi.

"Tasarımca Düşünmek" çalışmasının ayrıntılarını da paylaşan Bağlı,"Sürecide tasarladık, süreçte özgündü. Yazdan itibaren bu çalışma üzerinde çalışıyorduk. Bu çalışmanın pilot çalışmasını da Başakşehir Living Lab'da gerçekleştirmiş olduk. Aslında sonuçlarını da görüş olduk. Tasarımca düşünme projesini nerede yapabilirizi düşünüyorduk. Bir günlük bir eğitim oldu. Ancak tasarım bir disiplindir, bu nedenle de uzantıları olacaktır" şeklinde konuştu.

"ELMAYA NEDEN ARMUT DEMEMİŞİZİ SORGULADIK"

Projeye katılan Baki Gezgin, ise çalışmanın kazanımlarını anlatarak, " Kültür Üniversitesi'nden mezunum. Buraya gelirken kafamda bir ürün tasarlayacağımız düşüncesi vardı. Ürünün nasıl tasarlanacağı ve tasarım sürecinin nasıl gerçekleştiğini öğrenmiş olduk. Tasarım yaparken, hayata karşı düşünürken elmaya neden armut dememiş izi sorguladık" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başakşehir Living Lab'dan Akademik Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement