Başbakan'a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı - - Son Dakika
Güncel

Başbakan'a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı -

Marmaris'te yaşayan emekli bir kadın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla aleyhinde dava açıldığını söyledi.

03.04.2014 16:54

Marmaris'te yaşayan emekli bir kadın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla aleyhinde dava açıldığını söyledi.

"Devlet büyüğüne hakaret" iddiasıyla Marmaris 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan 51 yaşındaki Sevgi Özen Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın geçen yıl 30 Kasım'da gerçekleştirdiği Marmaris ziyareti sırasında "Başbakan'a hakaret ettiği" gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtti.

Başbakan'a hakaret etmediğini savunan Çevik, "Başbakanın Marmaris'te olduğunu bilmiyordum. Eski Datça Yolu'ndan Armutalan'daki evime doğru yürürken, tanımadığım birisi bana sözlü tacizde bulundu. Bunu hazmedemedim ve elimdeki çizmeyi o kişinin kafasına vurdum" dedi.

O sırada Başbakanın otobüsünün yoldan geçtiğini, olayın şokuyla yolda kendi kendine söylenirken Başbakanın korumaları olduğunu öğrendiği birisinin gelip "Kime hakaret ediyorsun" diye sorduğunu ifade eden Çevik, durumu açıklamasına rağmen gözaltına alındığını, daha sonra koruma aracına bindirilerek Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğünü anlattı.

Ardından kendini savcının karşısında bulduğunu dile getiren Çevik, şöyle konuştu:

"Başbakan'a hakaret ettiğim' gerekçesiyle hakkımda açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Şahitlerin dinlenmesi için duruşma, haziran ayına ertelendi. Başbakan'a hakaret ettiğim iddiasını kesinlikle kabul etmiyorum. Ben yolda başkasıyla kavga ederken ona söylediğim sözler nedeniyle gözaltına alındım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan'a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement