Bazı Çiftçiler Kuraklıktan Bazıları da Aşırı Sudan Yakınıyor - Son Dakika
Güncel

Bazı Çiftçiler Kuraklıktan Bazıları da Aşırı Sudan Yakınıyor

Bazı Çiftçiler Kuraklıktan Bazıları da Aşırı Sudan Yakınıyor

Şanlıurfa’nın bazı bölgelerinde çiftçiler susuzluk nedeniyle sıkıntı yaşarken, Atatürk Barajı çevresindeki çiftçiler ise aşırı sulamadan dolayı yakınıyor.

06.08.2015 15:30

Şanlıurfa'nın bazı bölgelerinde çiftçiler susuzluk nedeniyle sıkıntı yaşarken, Atatürk Barajı çevresindeki çiftçiler ise aşırı sulamadan dolayı yakınıyor.

Atatürk Barajı çevresindeki tarım arazilerinde aşırı su nedeniyle ürünler çürüyüp zarar görürken, aşırı su nedeniyle büyüyen yaban otları de çiftçileri zarara uğratıyor. Büyük sıkıntı yaşayan çiftçilerden Mahmut Yazar, aşırı su ve çıkan yaban otuyla büyük zarara uğradığını ifade etti.

Yetkililerden destek isteyen çiftçi Yazar. "En büyük zararı yaban otlarından görüyoruz. Her sulamada onlarca kişi çalıştırarak, yaban otlarını yapmak zorunda kalıyoruz. Bunu ise ayda en az 3 kez yapmak zorunda kalıyoruz. Bu da ekonomik olarak sıkıntıya düşürüyor. Bu durum sadece maliyet olarak çiftçiyi zarara uğratmıyor, hem de ürünün verimini azaltıyor" dedi.

Bozova ve çevresinde aşırı sulama yapılırken, Suruç, Viranşehir, Hilvan çevresindeki ovalarda ise çiftçiler kuraklıktan yakınıyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bazı Çiftçiler Kuraklıktan Bazıları da Aşırı Sudan Yakınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement