Belediye'den Bir 'Sıcak Çorba Çeşmesi' Daha - Son Dakika
Güncel

Belediye'den Bir 'Sıcak Çorba Çeşmesi' Daha

Belediye\'den Bir \'Sıcak Çorba Çeşmesi\' Daha

Diyarbakır'da belediye, sosyal çalışmaları kapsamında geçen yıl Dicle Üniversitesi kampusunda açtığı "Sıcak Çorba Çeşmesi" sayısını ikiye çıkardı.

21.10.2015 15:05

Geçen yıl Dicle Üniversitesi kampusunda "Sıcak Çorba Çeşmesi" hizmeti başlatan, hizmetin ilgi görmesi üzerine çeşme sayısını ikiye çıkaran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2 ayrı noktada günde ortalama bin öğrenciye kağıt bardaklarla çorba dağıtıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü mutfağında hazırlanan çorbalar, sabahları hastaneye gelen hastalar ve hasta yakınları ile üniversite öğrencileri için Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi'nin kesiştiği noktada ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Geçen yıl başlatılan bu çalışmanın ilgi görmesi üzerine ikinci sıcak çorba çeşmesini Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi önüne kuran Büyükşehir Belediyesi'nin hizmeti sabah 08.00'da başlıyor, çorba bitene kadar devam ediyor. Sıcak Çorba Çeşmesi hizmetinden faydalanan öğrenciler, hastalar ve hasta yakınları, kağıt bardaklara doldurdukları çorbadan istedikleri kadar içebiliyor.

Kıratlı: Çorba çeşmelerine yoğun ilgi var

Sıcak Çorba Çeşmesi hizmeti hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, çorba çeşmelerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. İki ayrı noktada günde 400 litre çorbanın dağıtıldığını bildiren Kıratlı, ilk çorba çeşmesini hastane durağı, Diş Hekimliği Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi'nin kesiştiği noktada açtıklarını hatırlattı. İlk çorba çeşmesinin ilgi görmesi üzerine, ikinci çorba çeşmesini Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne yakın bir noktada açtıklarını kaydeden Kıratlı, "Belediyenin öğrenci arkadaşlarımıza bir ikramıdır. Sadece bir çorba çeşmesindeki ikramdan günde 500 kişi faydalanıyor." dedi. Derslerin sabah saatlerinde başlaması sebebiyle çorba dağıtımına erken saatlerde başladıklarını vurgulayan Kıratlı, dağıtımın çorbanın bitmesiyle tamamlandığını kaydetti.

Öğrenciler hizmetten memnun

Sıcak çorba hizmetinden faydalanan Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Mustafa Okçu, bu yıl okula yeni başladığını söyleyerek, "Çorba çeşmesi bence tam yerinde olan bir şeydir ve iyi ki açıldı. Tat olarak çok güzel. Sabah geldiğimizde üşüyoruz, çorba içtiğimizde ısınıyoruz. Yapılan bu çalışmadan dolayı belediyemize teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bu yıl Van'dan Diyarbakır'a gelerek Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nde eğitim görmeye başlayan 1. Sınıf öğrencisi Azat Umur ise, ilk defa çorba çeşmesiyle karşılaştığını ve bu hizmetin oldukça güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Çorba çeşmesinin diğer fakültelerin de önüne kurulmasını isteyen Umur, "Belediye bu çalışmasıyla güzel bir şeyler düşünmüş, bundan dolayı belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Umur, çorbanın oldukça lezzetli olduğunu ve evde yapılan çorbayı aratmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Belediye'den Bir 'Sıcak Çorba Çeşmesi' Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement