Bingöl'de 14 gün sonra aynı yerde orman yangını! 10 kilometrelik alana yayıldı - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de 14 gün sonra aynı yerde orman yangını! 10 kilometrelik alana yayıldı

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde dün akşam çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek, Suveren bölgesine yayıldı. Söndürme çalışmalarının devam ettiği bölgeye, ilçelerden de itfaiye ekipleri sevk edildi. Aynı yerde 11 Haziran'da da yangın çıkmış, ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede söndürülmüştü.

26.06.2021 16:42  Güncelleme: 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç ilçesine bağlı Servi bölgesi ormanlık alanında, dün akşam saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

ALEVLER KISA SÜREDE BÜYÜDÜ

Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek, Suveren bölgesine yayıldı. Sarp kayalık bölgede yangına güçlükle müdahale edilirken, ilçe belediyelerinden de itfaiye ekipleri geldi. Söndürme çalışmalarının dünden beri devam ettiği bölgede, iş makineleri de müdahale için kullanılırken, yöre halkı da ekiplere destek veriyor.

10 KİLOMETRELİK ALANA YAYILDI

24 saattir söndürülemeyen yangın, Dedebağı, Çamlıyurt ve Soğukpınar köylerine de sıçradı. Güzeldere köyünü ise çembere alan alevlerin, rüzgarın etkisiyle 10 kilometrelik alana yayıldığı belirtildi. Hayvanların da yangın nedeniyle öldüğü bölgeye havadan helikopter desteği istendi.

Bingöl'de 14 gün sonra aynı yerde orman yangını

14 GÜN ÖNCE DE YANGIN ÇIKMIŞTI

Öte yandan aynı bölgede 11 Haziran'da da yangın çıkmış, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınıp, söndürülmüştü.

Bingöl'de 14 gün sonra aynı yerde orman yangını
Bingöl\'de 14 gün sonra aynı yerde orman yangını! 10 kilometrelik alana yayıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de 14 gün sonra aynı yerde orman yangını! 10 kilometrelik alana yayıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement