Bingöl'de Terör Operasyonu - Sığınağın Imha Anı - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Terör Operasyonu - Sığınağın Imha Anı

Bingöl'de güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda örgüte ait silah, mühimmat, patlayıcı madde, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

20.02.2017 14:59

Bingöl'de güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda örgüte ait silah, mühimmat, patlayıcı madde, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bingöl valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen "Şehit Güvenlik Korucusu Hasan Kızılboğa-10" operasyonunda örgüte ait önemli miktarda silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

Düzenlenen operasyonla teröristlerin en az 4 bombalı araç saldırısında kullanabilecek 1,5 ton amonyum nitrat gübre ve patlayıcı madde ele geçirildiği vurgulanan açıklamada, ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcı maddelerle ilgili şu bilgiler verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristlerin hain emellerine ulaşmaları engellemek amacıyla çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu operasyon sonucunda 1 Zagros silahı, bin adet 12,7 mm Zagros silahına ait mühimmat, bin adet 7,62 mm Bixi mühimmatı, 500 Adet 5,56 mm mühimmat, en az 4 bombalı araç saldırısında kullanılabilecek 1,5 ton Amonyum Nitrat Gübre ve 500 kilo gram amonyum nitrat gübre ile hazırlanmış patlayıcı madde, bomba yapımında kullanılmak üzere 600 metre kablo, bombalı eylemlerde kullanılabilecek 3 tüp, 30 litre mazot ile çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi"

Açıklamada, son dönemlerde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin ise şu bilgiler verildi:

"24-26 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılan, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Darğın-4 Operasyonunda da 6 mevzi, 23 sığınak ile sığınak içlerinde çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 31.12.2016 – 07.01.2017 tarihleri arasında yapılan Piyade Binbaşı Turgay Çelik-5 operasyonunda ise 7 sığınak ve 1depo tespit edilerek içerisindeki yaşam ve gıda malzemeleriyle birlikte imha edildi"

Bingöl\'de Terör Operasyonu - Sığınağın Imha Anı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Terör Operasyonu - Sığınağın Imha Anı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement