Bozdağ: Törör, Bütün Partilerin Meselesidir - Son Dakika
Güncel

Bozdağ: Törör, Bütün Partilerin Meselesidir

Bozdağ: Törör, Bütün Partilerin Meselesidir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, partisinin yarın gerçekleştireceği Kepez ve Konyaaltı ilçe kongrelerine katılmak üzere Antalya'ya gitti.

15.11.2014 16:48  Güncelleme: 16:54

"tekele SON VERİLDİ, HÜRRİYETG ETİRİLDİ"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, partisinin yarın gerçekleştireceği Kepez ve Konyaaltı ilçe kongrelerine katılmak üzere Antalya'ya geldi. Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in havalimanında karşıladığı Bakan Bozdağ, çıkışta gazetecilerin Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, adli yıl açılış törenlerine ilişkin "Kaldırırlarsa kaldırsınlar, biz de milletimizle birlikte Anıtkabir'de yaparız" sözlerini değerlendirdi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Meclis Adalet Komisyonu'nda da kabul edilen kanun teklifi içerisinde adli yıl açılış törenlerini yasaklayan bir düzenleme olmadığını söyledi. Ancak kamuoyunda sanki adli yıl açılış törenleri yasaklanmış gibi bir algı oluşturmaya çalışan bazı çevreler olduğunu kaydeden Bozdağ, şunları söyledi:

"Bir kez daha ifade etmek isterim ki adli yıl açılış törenleri yasaklanmamıştır. Esasında bu yapılan düzenleme bir tekele son vermiş, hürriyeti getirmiştir. Daha önce Yargıtay Kanunu'ndaki bir hüküm nedeniyle sadece Yargıtay'ın resmen kutladığı ya da yaptığı bir törendi. Şimdi bu tekeli ortadan kaldırdık. Bundan sonra Türkiye'de Barolar Birliği Başkanımız kendi isterse istediği yerde adli yıl açılış töreni yapabilir. Adliyeler yapar, başsavcılıklar yapar, Yargıtay, Danıştay herkes adli yıl açılış törenini istediği gibi yapma imkanına kavuşmuştur. Bizim yaptığımız budur. Tekele son verdik. Bu alanda bir hürriyet getirdik." - Verildi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bozdağ: Törör, Bütün Partilerin Meselesidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement