Bursa'daki Fetö/pdy Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Bursa'daki Fetö/pdy Soruşturması

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski il emniyet müdürü Ali Osman Kahya ve eski il milli eğitim müdürü Atilla Gülsar'ın da bulunduğu 5'i tutuklu 8 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 2.

09.03.2017 15:49

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski il emniyet müdürü Ali Osman Kahya ve eski il milli eğitim müdürü Atilla Gülsar'ın da bulunduğu 5'i tutuklu 8 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar hakkında "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından otuz beşer yıl hapis cezası isteniyor.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabül edilen 61 sayfalık iddianamede, tutuklu sanıklar eski il emniyet müdürü Ali Osman Kahya, eski il milli eğitim müdürü Atilla Gülsar, eski vergi dairesi başkanı İbrahim Saydam, Faruk Ö. ve Yusuf Ziya L. ile tutuksuz sanıklar Kemal B, Ahmet Münir A. ve Yüksel Y. hakkındaki iddianamede ilginç ayrıntılar yer aldı.

İddianamede, eski emniyet müdürü Ali Osman Kahya'ya terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından yazılan ve "Ümidin emin temsilcilerinden aydınlık ruh, mübarek ve mümtaz kardeşim emniyet müdürü Ali Osman Kahyaoğlu Bey'e en içten muhabbetlerimle... M. Fetullah Gülen" ifadesinin bulunduğu nota da yer verildi.

Konuyla ilgili nöbetçi sulh ceza hakimliğinde daha önce ifade veren Kahya, "Fetullah Gülen'in bana hitaben yazdığı bildirilen not hakkında bilgim yoktur. Bana kurulan bir komplonun bir parçası olduğunu düşünüyordum. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum." ifadesini kullandı.

Sanıkların örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve Bank Asya'ya hesap açtıkları, ayrıca FETÖ/PDY terör örgütüne destek sağlamak için görevde oldukları dönemde iş adamlarına baskı yaparak "himmet" adı altında para topladıkları da iddia edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'daki Fetö/pdy Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement