Büyük Zaferi'nin 95. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zaferi'nin 95. Yıldönümü

Kulp ve Sason ilçelerinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

30.08.2017 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kulp ve Sason ilçelerinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Teğmen Mevlüt Bozkurt, törende yaptığı konuşmada, Türk milleti tarihinin anılmaya ve kutlanmaya değer büyük olaylarla dolu olduğunu söyledi.

Bu olaylardan en önemlisinin Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin gerçekleştirilen Büyük Zafer olduğunu belirten Bozkurt, "Yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları heba olmuş bir imparatorluğun yıkıntıları arasından Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, milli bir devlet ve kahraman bir milli ordu çıkarmayı başararak, 30 Ağustos 1922'de, Anadoludaki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri bozguna uğratmıştır." diye konuştu.

Törene, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Dülgeroğlu ile diğer kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sason

Batman'ın Sason ilçesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törende, Kaymakam Vekili Batman Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, İlçe Garnizon Komutanı Mehmet Kahya ve Belediye Başkanvekili Nedim Işık, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Kaymakam Vekili Çeviren, törenin ardından makamında tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zaferi'nin 95. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement