Cezaevi Personel Servisindeki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Cezaevi Personel Servisindeki Cinayet Davası

Cezaevi Personel Servisindeki Cinayet Davası

Servis aracında 3 meslektaşını öldüren, bir kişiyi de öldürmeye teşebbüs eden Emre Ençok'un yargılanmasına devam edildi Sevk edildiği hastanenin, Ençok ile ilgili, "akıl hastalarına ceza verilmemesine" ilişkin düzenlemeden istifade edebileceği raporu verdiği açıklandı

15.08.2013 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincan Cezaevi personelini taşıyan serviste, 22 Ocak 2013'te 3 meslektaşını öldüren, bir kişiyi de öldürmeye teşebbüs eden Emre Ençok'a "akıl sağlığı yerinde olmayanlara ceza verilmemesine ilişkin düzenlemeden istifade edebileceği" yönünde rapor verildi.

Ençok'un yargılanmasına Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Emre Ençok, öldürülen Ali Duran, Mustafa Halıcı ve Çelebi Algül'ün yakınlarıyla sanık avukatı katıldı.

Duruşmada kendini nasıl hissettiği sorulan Ençok, "İyi hissediyorum" dedi. Mahkeme Başkanı bunun üzerine, "Doktorlar öyle demiyor ama" ifadesini kullandı.

Başkan ardından, Ençok'un sevk edildiği Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin, "sanığın, TCK'nın 32/1. maddesinden istifade edebileceği" yönünde rapor verdiğini tutanağa geçirdi.

Duruşmada, olay sırasında serviste bulunan memur Sedat Cenik tanık olarak dinlendi. Olayı anlatan Cenik, cinayetlerin ardından servisten dışarı çıkarak kaldırıma oturan Ençok'un iki kere "Böyle iyi mi oldu Sedat" diye sorduğunu anlattı.

Cenik, olay sırasında kendisi yaralanan, eşi Ali Duran ise öldürülen Seda Duran'ın da serviste, "Benim bebeğim var. Kimsem yok. Ne olur yapma" dediğini aktardı.

Duruşma, sanığın tutukluluğunun devamına karar verilerek, gelmeyen tanıkların beyanlarının alınması için ertelendi.

-TCK 32/1

Ençok'un sevk edildiği Samsun'daki hastanenin raporunda belirtilen TCK'nın 32. maddesi "akıl hastalığı" başlığını taşıyor.

Maddenin birinci fıkrasında, "Akıl hastalığı nedeniyle, işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamayan veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan kişiye ceza verilmez. Ancak bu kişiler hakkında güvenlik tedbirine hükmolunur" ifadesine yer veriliyor.

İddianamede,  Ençok'un, personel servisinde Halıcı ve Algül'ü öldürdükten sonra Ali Duran ile eşi Seda Duran'a da nedensiz yere ateş ettiği kaydedilerek, "Halıcı ve Algül'ü tasarlayarak öldürmek" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, "Ali Duran'ı öldürmek" suçundan müebbet, "Seda Duran'ı öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan ise 9 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezaevi Personel Servisindeki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement