Çin-Kırgızistan-Özbekistan Demiryolu Hattı Taşkent'te Görüşüldü - Son Dakika
Güncel

Çin-Kırgızistan-Özbekistan Demiryolu Hattı Taşkent'te Görüşüldü

Çin-Kırgızistan-Özbekistan demiryolu projesi Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te görüşüldü.

27.12.2017 15:49

Çin-Kırgızistan- Özbekistan demiryolu projesi Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te görüşüldü. Görüşmeler sonucunda tarafların ortak noktada buluştuğu açıklandı.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bugün düzenlenen üçlü müzakerelerde tarafların ortak noktada buluştuğu açıklandı. Nisan 2018'e kadar demiryolu hattının rotasının belirleneceği, Ağustos 2018'e kadar projenin teknik detayları ve mali şartlarının netleştirileceği ve 2018 sonuna kadar sağlanacak finansman kaynağı konusunda mütabakata varılacağı bildirildi.

Müzakerelere Çin Devlet Kalkınma ve Reform Komitesi Genel Müdür Yardımcısı Zheng Chiping, Kırgızistan Ulaştırma Bakanı Camşitbek Kalilov ve Özbekistan Demir Yolları Devlet Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akbar Şukurov katıldı.

Söz konusu demiryolu hattı projesinin gerçekleşmesiyle Doğu Asya'dan Orta Doğu ve Güney Avrupa'ya zaman ve mesafe olarak nakliyatçılar için çok avantajlı imkanlar sunulacak. Mesafe 900 kilometreye, gidiş süresi 7-8 güne kısalacak. Çin-Kırgızistan-Özbekistan demiryolu hattı projesinin değeri, 2012'de 6-6.5 milyar dolar olarak açıklanmıştı. - TAŞKENT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çin-Kırgızistan-Özbekistan Demiryolu Hattı Taşkent'te Görüşüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement