Çocuk Sanat Atölyesi, Küçük Sanatseverleri Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Çocuk Sanat Atölyesi, Küçük Sanatseverleri Buluşturdu

Çocuk Sanat Atölyesi, çocukları sanat ve sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor.

09.11.2013 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk Sanat Atölyesi, çocukları sanat ve sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Contemporary İstanbul bünyesinde açılan 'Çocuk Sanat Atölyesi', Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Ülker'in sponsorluğunda gerçekleşen 'Çocuk Sanat Atölyesi', bu yıl 3'üncü kez düzenledi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılan atölye çalışmalarına 300 çocuk katıldı. Yıldız Holding bu yıl Ülker Sanat Atölyesi'ni bir adım öne taşıyarak tanınmış ressam-eğitmen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve kurucusu olduğu Baksı Müzesi'yle iş birliği yaptı. Sanat atölyesine gelen çocuklar, çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, "Her yıl olduğu gibi bu sene de Ülker Sanat Atölyesi kuruyoruz. Yoğun ilgi var. Çağdaş sanata ilgi artmaya başladı. İstanbullular bu alana çocuklarına bırakıyor çünkü birbirinden güzel sanat atölyeleri var. Sanat sadece boyaya ile kendini ifade etme değil. Çocukların buradan çıkarken eserleri gezdiği zaman hissettiği duyguyu aslında hayatın içinde, bundan sonraki dönemde de hep o estetik kaygıyla bir başkasının yaptığı çalışmaya emeğe saygı duyma kültürünü kazanmasına ve aslında eserlerin başkasıyla buluşturma platformu olduğuna çok inanıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ise, "Bizim bu projemiz iki ayaklı, iki kurumlu çoklu bir proje. Onun için bizim projemizin adı 'Buluşmalar'. Ülker Çocuk Atölyesi, yıllardır bu etkinlikleri yapıyor. Çağdaş sanatın merkezi İstanbul olması noktasında da onların yeteneklerini tespit ediyorlar. Baksı Müzesi'nde bir proje başlattık. O bölge çocuklarının yeteneklerini tespit edip geliştirelim diye çünkü o bölgenin insanları çok fazla yetenekli çocuklardan bir sonuç çıkmaz diye düşünüyor. Ayrıca göç veren bir bölge Bayburt'ta. O bölgede bir yarışma düzenledik. 750 öğrenci katıldı. 30 tanesini seçerek atölye çelişmesine çağırdık. Onların arasından da buraya gelen 15 öğrenciyi seçtik. Bu iki etkinlik birleşebilir mi diye bir düşünce oluştu. Onun üzerine bu 'Buluşmalar' konseptli etkinliği birlikte organize ettik" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuk Sanat Atölyesi, Küçük Sanatseverleri Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement