Coşkun: İslamiyet, Adaleti, Barışı Ve Merhameti Temsil Eder - Son Dakika
Güncel

Coşkun: İslamiyet, Adaleti, Barışı Ve Merhameti Temsil Eder

Coşkun: İslamiyet, Adaleti, Barışı Ve Merhameti Temsil Eder

Memur Sen Şanlıurfa İl Başkanı Coşkun, IŞİD örgütünün kanlı saldırılarını kınayarak "Bu tür girişimlerin İslamiyet hiçbir ilgisi yoktur." dedi.

13.08.2014 12:13  Güncelleme: 12:31

IŞİD'in kanlı saldırılarına tüm Türkiye'den olduğu gibi Şanlıurfa'dan da tepkiler yükselmeye devam ediyor. Konu ile ilgili son açıklamanın yapıldığı adres Memur Sen'de il başkanı İbrahim Coşkun, yaşananları kınayarak, "Olaylar kara bir leke olarak insanlık tarihine geçecektir" dedi.

Coşkun açıklamasında şu cümlelerine yer verdi: "Ortadoğu'da yaşanan siyasi belirsizlik gitgide yaygınlaşmaktadır. Başta ırak olmak üzere, Suriye'de IŞİD'in gerçekleştirdiği katliamlar Ortadoğu'yu, bünyesinde etnik ve mezhepsel çatışmayı barındıran yeni bir kaotik sürece sürüklemektedir. Işid'in Musul işgali ile başlayan ve Kobani'deki çatışmalarla derinleşen saldırıları, maalesef Şengalde Ezidilere dönük kadın çocuk demeden gerçekleştirilen katliamla korkutucu bir hal almıştır. İnsani ve İslami hiçbir değerle bağdaşmayan, kadın ve çocukların dağlarda aç susuz kalmasına neden olan, İslam'ın adalet ve merhamet ilkelerini hiçe sayan anlayışın arz ettiği tehlikenin boyutları, hassasiyetle üzerinde durulması gereken bir konuma gelmiştir. İslam; barışı, merhameti ve adaleti temsil ederken, sözüm ona isminde İslam ismini barındıran öldürmeyi, katliamı temel ilke edinmiş, neye hizmet ettiği belli olan bir anlayışın eli ile İslam'a ve Müslümanlara verilen zarar işin cabasıdır. Emperyalist anlayışın İslam dünyasında gerçekleştirdiği sömürgeci anlayışın devamını sağlayan politikalara hizmet eden, islamifobiyanın yaygınlaşmasına neden olan, katliamı esas alan bu anlayışı kınıyoruz. Dileğimiz ve umudumuz odur ki; etnik, dinsel ve mezhepsel farklılıkların bir arada barış ve huzur içinde yaşadığı, farklılıklara tahammül edilen bir yaşamın Ortadoğu'da hâkim olmasıdır. Biz memur sen ailesi olarak Zalime karşı mazlumdan yana tavrımızı her platformda dile getirerek insanlık adına bu katliamıda kınıyoruz. Bu vesile ile hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerken gerçekleştirilen katliamları bir kez daha şiddetle kınıyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Coşkun: İslamiyet, Adaleti, Barışı Ve Merhameti Temsil Eder - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement