Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li Üçer'den Tazminat Kazandı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li Üçer'den Tazminat Kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP\'li Üçer\'den Tazminat Kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle açtığı davada, HDP'li Özdal Üçer'den 8 bin lira manevi tazminat kazandı.

16.04.2015 11:57  Güncelleme: 12:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle açtığı davada, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer'den 8 bin lira manevi tazminat kazandı.

AVUKATLAR KATILDI

Yargıtay'ın bozma ilamının ardından Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yeniden görülen duruşmaya, Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Üçer'in avukatı Kemal Cihat Binici katıldı.

"KABUL EDİLSİN"

Hakim Ümran Diler, taraf avukatlarının beyanını aldıktan sonra Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasına karar verdiğini açıkladı. Duruşmada, söz alan Erdoğan'ın avukatı Cemaloğlu, davanın kabulünü talep etti. Üçer'in avukatı Binici ise davanın reddini istedi.

8 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

Hakim Diler, daha sonra Üçer'in, Erdoğan'a 8 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. Mahkeme, davayı kısmen kabul ederek, Üçer'in, Erdoğan'a 10 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetmişti.

Dava dilekçesinde, Üçer'in 13 Kasım 2012'de yaptığı konuşmada, "Erdoğan'a ağır hakaret ve küfür ettiği, aşağılamak ve kamuoyundaki saygınlığını zedelemek istediği" savunularak, 50 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li Üçer'den Tazminat Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • kral: harbıden bu RTE nı sevmem ama ülkeye faydaları cok oldu ALLAH razı olsun akp den artı istanbulda yasıyorum metro ve marmarayı yapanlardan yaptıranlardan ALLAH razı olsun o yuzden akp dıyecem istemeyerek 8 19 Yanıtla
  • ...: suanda gorev yapan hakımlerden erdogan aleyhıne karar çıkarabılecek hakım varsa, goren bılen duyan haber versın. . zıra kendısı ınsanlara ne hakaretler edıyor ama daha bır kez tazmınat odemeye mahkum oldugunu gormedık. . 16 1 Yanıtla
  • helal sana: ben olsam sehit cocuklarina bagislarim. :) 4 9 Yanıtla
  • kafası karışık: hatırladığım Erdoğan üçere hakaret etmişti. 7 1 Yanıtla
  • LEWÇE: AYYY ZATEN OĞLU 2 GÜN ÖNCE GEMİCİK ALDI İHTİYACI VARDIR LÜTFEN BİRŞEY DEMEYİN SAYIN CUMHURBAŞKANIMA 4 2 Yanıtla
  • Aslan: Bedua sahibini bağlar 1 0 Yanıtla

Advertisement