Dalaman'da Sokak Hayvanı Katliamına Tepki Büyüyor - Son Dakika
Güncel

Dalaman'da Sokak Hayvanı Katliamına Tepki Büyüyor

Dalaman\'da Sokak Hayvanı Katliamına Tepki Büyüyor

Muğla'nın Dalaman ilçesinde, 5 sokak köpeği ve 2 kedi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlenerek telef edildi.

15.06.2015 11:49  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, 5 sokak köpeği ve 2 kedi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlenerek telef edildi. Onlarca sokak köpeği de kayboldu. Kayıp köpeklerin de zehirlenerek telef edildiği ileri sürülürken, hayvanseverler, Hayvan Dostları Derneği'ni (HAYDOST) telefon yağmuruna tuttu. HAYDOS Kurucu Başkanı Türkan Dağdelen, hayvan katliamını Facebook'taki sayfasından paylaşarak, tepkisini dile getirdi.

Dalaman'da son zamanlarda artan sokak hayvanları katliamına hafta sonu yenileri eklendi. Çok sayıda sokak köpeğinin kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek telef edilmesi hayvanseverin tepkisine neden oldu. Zehirlenen hayvanların arasında yavru köpeklerin de olması Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen'i çılgına çevirdi. Dağdelen tepkisini sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında şöyle paylaştı:

"Bir günde çok sayıda hayvanseverden ihbar aldık. Sokak hayvanlarının zehirlendiği bilgilerini alınca hemen verilen adreslere gittiğimde gerçek bir faciayı gördüm. Aralarında yavruların da olduğu birçok hayvan ya çoktan ölmüş ya da can çekişiyordu. Bu hayvanları kimin ya da kimlerin zehirlediğini bilmiyoruz. Bunun bulunması için yetkililerin göreve davet ediyoruz. Yıllardır Dalaman ve Ortaca sokakları zehirlenmiş köpek ölülerinden geçilmiyor. Kısırlaştırma yok, tedavi yok, besleme yok. Belediye başkanları ne yazık ki işin sadece şov kısmında yer alıyorlar. Olay yerine zar zor gönderdiğimiz jandarma ise ölü kedileri olduğu yerde bıraktı. Gerekçeleri ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veterineri'ne ulaşamamaları olmuş. Nöbetçi savcı, 'Veteriner yok' diye tutanak tutturmuş. Gönüllüler, ölü kedileri kendi imkanları ile buzdolabında saklıyorlar. Dalaman İlçesi, Seka Mahallesi'nde çan çekişen, ölü köpekler sokaklarda saçılmış durumda ve toplayan yok. Dalaman Belediyesi, zabıta müdürü 'Veterinerimiz, gece gündüz çalışıyor' demekle yetiniyor. Ortaca'da ise veteriner bile yok. Yıllardır HAYDOS'un sırtından, günü savarak geçirdiler. Yetkililere ulaşılamıyor. Hepsi hafta sonu moduna girmişler. Dalaman Seka Mahallesi'nde ölen iki köpeği bakım evinde gömmek için aldık. Vatandaşların bahsettiği diğer ölüler ne yazık ki öylece kaldı."

PAYLAŞIMA DESTEK YAĞDI

Dağdelen'in bu paylaşımına hayvanseverlerden destek yağdı. Dağdelen'in paylaşımını 24 saat bile geçmeden 3 bin 286 kişi tarafından kendi sayfalarında paylaşırken 182 kişi yoruma destek vererek tepkilerini dile getirdi. Yüzlerce kişi de payşamına yorum yazdı. Tepkilerin sayısı ise her dakika artarak sürüyor.

Dün zehirlenerek telef edilen 2 kedi ve 5 köpeği sokaklardan topladığını belirten Dağdelen şöyle dedi:

"Ancak pek çok hayvan dostu, çevrelerindeki sokak köpeklerinin ortadan kaybolduğunu söylüyor. Zehirlenen bu hayvanlar çok ciddi bir acı çekiyor. Bu nedenle o can havliyle alıp başlarını gidiyorlar ve bir yerlerde can veriyorlar. Muhtemelen bu kaybolduğu söylenen köpekler de zehirlendi. Benim bulduklarımın dışında gece belediye ekiplerinin toplayıp, götürdükleri de oluyor. Bu hayvanları katletmek hangi vicdana sığar." - Dalamanmuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dalaman'da Sokak Hayvanı Katliamına Tepki Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement