Derviş Eroğlu: ''Bir Millet, İki Devlet'' Söylemi Kıbrıs Halkını Üzüyor - Son Dakika
Güncel

Derviş Eroğlu: ''Bir Millet, İki Devlet'' Söylemi Kıbrıs Halkını Üzüyor

Derviş Eroğlu: \'\'Bir Millet, İki Devlet\'\' Söylemi Kıbrıs Halkını Üzüyor

Derviş Eroğlu, "Son Yıllarda Azerbaycan ile Türkiye Arasında Söylenen 'bir Millet, İki Devlet' Söylemi Kıbrıs Halkını Üzüyor.

17.03.2011 16:12

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Atatürk'ün kente gelişinin 88'nci yıldönümü kutlamalarına katılan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Son yıllarda Azerbaycan ile Türkiye arasında söylenen 'Bir millet, iki devlet' söylemi Kıbrıs halkını üzüyor. Biz bir millet, üç devletiz" dedi.Törene KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Garnizon Komutanı Yarbay Abdülkadir Yavuz, Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, muharip gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Kocamaz'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından söz alan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk'ü ile Anavatan Türk'ünün etle tırnak gibi birbirinden ayrılamaz olduğunu belirterek, "Kıbrıs Türk'ü Türkiye'yi Anavatan bilmektedir. Buradaki kardeşlerini de kardeş olarak görmektedir. Çünkü hepimizin dini bir, dili bir, bayramı bir. Anlayışımız ve hedeflerimiz de bir. Bizler Kıbrıs Türk halkı olarak Ulu Önder Atatürk'ten aldığımız ilhamla yıllardan beri sürdürdüğümüz mücadeleyi 1974 Barış Harekatı'nın yarattığı coğrafya üzerinde bir devlet kurarak taçlandırdık. Bizler Ulu Önder Atatürk'ün devrimlerini ilan ettiği andan itibaren benimsemiş bir halkın temsilcileriyiz. Son yıllarda Azerbaycan ile Türkiye arasında söylenen 'Bir millet, iki devlet' söylemi Kıbrıs halkını üzüyor. Biz bir millet, üç devletiz. Kıbrıs Türk halkı anavatana yürekten bağlı. Kıbrıs halkı barış harekâtı olmasaydı, bugün nerelerde olacağını çok iyi bilmektedir. Bu nedenle Türkiye'ye minnet duygularıyla dopdoludur. Zaman, zaman ortaya çıkan sözler, bazı mitinglerde ortaya atılan sloganlar veya açılan pankartlar Kıbrıs Türk halkının genelini bağlamaz. Bunlar sadece uçların ortaya çıkarttıkları olaylardır" dedi.

KKTC'nin uzun mücadeleler sonunda çıktığını kaydeden Eroğlu, "Biz müzakere masasında Rumları memnun etmek için oturmuyoruz. Müzakerelerde her zaman ret eden Rum tarafı olmuştur. Fakat bizi uzlaşmaz olarak lanse etmeye çalışmışlardır. Kıbrıs'ta kurduğumuz Cumhuriyeti yıkan ve insanlarımızı yok etmeye çalışan Yunanistan ve Rum tarafı bugün AB'de. AB'ye girmeye çalışan Türkiye'ye, 'Kıbrıs sorununu çöz, öyle gel' deniyor. Kıbrıs sorunu çözülse de 75 milyonluk Türkiye'yi birliğe dâhil etmemek için başka bahaneleri öne süreceklerine inanıyorum, alıp almayacakları bile belli değil" diye konuştu.

ADINA PARK AÇILDI.

Törenin ardından Şehitler Tepesi'nde Derviş Eroğlu adının verildiği parkın açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Eroğlu, "Bugün onur günüdür, hem Ulu Önderin Tarsus'a gelişinin 88'nci yılını kutluyoruz. Hem de benim için çok önemli olan parkın açılışında bulunuyoruz. Tarsus'un bana verebileceği bundan daha büyük onur yok" dedi.

Parkı gezen Eroğlu, ağaç dikti, basket atışı yaptı, voleybol topu ile servis attı. Eroğlu, Fahrettin Paşa Mahallesi'ndeki Haydar Aliyev Köprüsü'nün de açılışına katıldı. Eroğlu, Tarsus Şelalesi'ni gezip, kaymakamlığı da ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derviş Eroğlu: ''Bir Millet, İki Devlet'' Söylemi Kıbrıs Halkını Üzüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement