Dilencilik Yapan Yabancı Uyruklu Kişiler Toplandı - Son Dakika
Güncel

Dilencilik Yapan Yabancı Uyruklu Kişiler Toplandı

AKSARAY(AA) - Aksaray Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü koordinasyonunda zabıta ve emniyet ekipleri şehir merkezindeki sokak ve kaldırımlarda dilencilik yapan yabancı uyruklu kişileri topladı.

03.11.2017 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKSARAY(AA) - Aksaray Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü koordinasyonunda zabıta ve emniyet ekipleri şehir merkezindeki sokak ve kaldırımlarda dilencilik yapan yabancı uyruklu kişileri topladı.

Dilencilik yaptıkları tespit edilerek haklarında resmi işlem başlatılan çoğunluğu Suriyeli çocuklar, aileleriyle Osmaniye Düziçi kampına gönderildi.

Göç İdaresi Müdürlüğü Aksaray'da trafik güvenliğini tehlikeye sokarak şehir merkezindeki sokak ve kaldırımlarda ve şehirlerarası yollarda dilencilik yapan yabancı uyruklu kişilere yönelik çalışma başlattı. Belediye zabıta ekipleri, polis ve jandarma ekipleriyle yürütülen çalışmada dilencilik yapan, aralarında çocuklarında bulunduğu toplam 63 kişi toplandı. Haklarında 6458 yabancılar ve 5326 sayılı kabahatler kanunu gereğince resmi işlem başlatılan şahıslar Hasandağı Polis Merkezi'ne götürüldü.

Yapılan sağlık muayenelerinin ardından Aksaray Belediyesi tarafından kumanyaları hazırlanan Suriyeliler aile bütünlüklerinin bozulmaması için çocukları ile birlikte tahsis edilen otobüslerle polis ekipleri refakatinde Osmaniye Düziçi kampına gönderildi.

Halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik bu tür uygulamaların devam edileceğini belirten yetkililer daha önce 2 defa dilencilik yapmamaları konusunda uyarılan Suriyelilerin misafir kaldıkları sürece Türk yasa ve mevzuatlarına uygun hareket etmeleri konusunda bilgilendirildikleri, bu tür denetim çalışmalarının zaman zaman yapılacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dilencilik Yapan Yabancı Uyruklu Kişiler Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement