Diyarbakır-Silvan Karayoluna Tuzaklanan 300 Kiloluk Patlayıcı İmha Edildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır-Silvan Karayoluna Tuzaklanan 300 Kiloluk Patlayıcı İmha Edildi

Diyarbakır-Silvan Karayoluna Tuzaklanan 300 Kiloluk Patlayıcı İmha Edildi

Diyarbakır-Silvan karayoluna tuzaklanan 300 kiloluk patlayıcı imha edildiDiyarbakır-Silvan Karayolu'na önceden döşenen ve güvenlik güçleri tarafından son anda farkedilen, değişik ebatlardaki 10 adet plastik bidon içine yerleştirilmiş ve 300 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, imha edildi.

23.06.2016 12:13

Diyarbakır- Silvan karayoluna tuzaklanan 300 kiloluk patlayıcı imha edildi

Diyarbakır-Silvan Karayolu'na önceden döşenen ve güvenlik güçleri tarafından son anda farkedilen, değişik ebatlardaki 10 adet plastik bidon içine yerleştirilmiş ve 300 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, imha edildi.

Diyarbakır-Silvan Karayolu'na PKK'lılar tarafından önceden tuzaklanan değişik ebatlardaki 10 adet plastik bidon içine yerleştirilmiş ve 300 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından dün farkedilerek imha edildi.

Diyarbakır Valiliği, bugün konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Diyarbakır ili sınırlar içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemleri neticesinde vatandaşlarımızın ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütmeleri ve seyahat etme haklarını kullanmaları olumsuz olarak etkilenmektedir. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması, güvenlik güçlerine yapılacak olası eylem ve saldırıların önlenmesi maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında; Diyarbakır-Silvan karayolu, Sur ilçesi Alabal mahallesi Pamukçay köprüsünün kontrolünde, köprünün altına ve köprü ayaklarına yerleştirilmiş vaziyette; Köprü altındaki beton duvar kırılarak toprak zemine yerleştirilmiş vaziyette 10 adet değişik ebatlarda plastik bidon (3 adet 50 kg, 4 adet 30 kg, 3 adet 20 kg'lık plastik bidon içerisinde yaklaşık 300 kg Amonyum nitrat ve şeker karışımı), toplam 20 adet birleştirilmiş pil bloğu, 500 metre kablo, bidonların içerisinde 300 kg Amonyum nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış aktif halde el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. El yapımı patlayıcı düzeneği yola ve köprüye zarar vermemek, vatandaşların ulaşımına engel olmamak amacıyla Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde yerinden alınmış, boş bir arazide patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmelerini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır-Silvan Karayoluna Tuzaklanan 300 Kiloluk Patlayıcı İmha Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement