DP Genel Başkanı Uysal, Isparta'da - Son Dakika
Güncel

DP Genel Başkanı Uysal, Isparta'da

Gültekin Uysal: "Bizim son 15 gün içerisinde Saadet ve Büyük Birlik partilerine ziyaretimiz oldu.

05.06.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci kapsamında pazartesi günü CHP ile görüşeceklerini bildirdi.

Uysal, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ü ziyaret etmek için geldiği Isparta'da Atabey ilçesindeki İslamköy'de bulunan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in mezarını ziyaret ederek dua etti.

Kabir ziyaretinin ardından Süleyman Demirel Külliyesi'ni gezen Uysal, daha sonra Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti.

Uysal, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimlerden daha yeni çıktıklarını, Isparta'da başarı kazanarak "Şehremini" olan Günaydın'ı ziyaret etmek istediklerini, Günaydın'ın herkesin hakkını gözeterek çalışacağına inandığını söyledi.

Uysal, bir gazetecinin cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde kendilerine herhangi bir talep gelip gelmediği sorusu üzerine cumhurbaşkanlığı seçiminin her dönem bir krize neden olduğunu kaydetti.

Seçimlerin siyasette dalgalanmalara neden olduğuna dikkati çeken Uysal, "Bu seçimle beraber kutuplaşmanın, Türkiye'nin her meselesinin siyah ile beyaz arasına sıkıştırıldığı bir dönemde, demokrasinin kurallarının, hukukun işlediği, millet adına en az maliyetle çözüldüğü bir döneme geçiş açısından seçimin bir kaldıraç vazifesi olarak görüleceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Bu anlamda TBMM'de MHP ve CHP'nin aday göstermede millet nezdinde mesul olduğunu vurgulayan Uysal, "Bizim son 15 gün içerisinde Saadet ve Büyük Birlik partilerine ziyaretimiz oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bizlere ziyareti oldu. Pazartesi günü CHP'nin bir ziyareti olacak" dedi.

Milletin seçmesi dolayısıyla cumhurbaşkanın meşruiyetinin her zamankinden fazla olacağını anlatan Uysal, seçim sürecinin milletin öncelikleriyle işletilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ziyaretin ardından Günaydın, Uysal'a vazo ve içerisinde gül ürünleri bulunan çanta hediye etti. Uysal, ziyaretin ardından Isparta'dan ayrıldı. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DP Genel Başkanı Uysal, Isparta'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement