DSP İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

DSP İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan Türker: "Eğer Başbakan ve AK Partililer istikrara önem veriyorlarsa onlara tavsiyem genel başkanlarını cumhurbaşkanı seçmesinler, oy vermesinler ki AK Parti'de istikrar bozulmasın, Türkiye'de de bozulmasın"

13.07.2014 12:43

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Eğer Başbakan ve AK Partililer istikrara önem veriyorlarsa onlara tavsiyem genel başkanlarını cumhurbaşkanı seçmesinler, oy vermesinler ki AK Parti'de istikrar bozulmasın, Türkiye'de de bozulmasın" dedi.

Türker, cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında, DSP Genel Merkezinde, il başkalarıyla yapacağı toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Türkiye'de cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceğini hatırlatan Türker, cumhurbaşkanı adayının, sadece parlamentodaki milletvekilleri ve siyasi partiler tarafından değil, halk inisiyatifleri tarafından gösterilebilmesi gerektiğini söyledi.

DSP'nin, cumhurbaşkanı adayı olarak eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ü gösterebilmek için 20 milletvekilinden imza almaya çalıştığını, ancak olmadığını anlatan Türker, bu süreçte desteklemeyi düşündükleri Deniz Baykal'ın da aday olmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığına aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partilerini ziyaret ettiğini, ancak destek talebinde bulunmadığını ifade eden Türker, Erdoğan'ın ziyaretinin "genel başkanlığa veda" görüşmesi şeklinde geçtiğini öne sürdü.

Son olarak, görüştükleri "çatı aday" Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı aldıklarını belirten Türker, İhsanoğlu'nun, parlamentodaki CHP ve MHP milletvekillerinin adayı değil, aynı zamanda DP, DSP ve BTP'nin adayı olduğunu söyledi. Türker, "Neden Ekmeleddin İhsanoğlu tarafına yöneldik? Çünkü bu bir dayatmadır. Seçeneksiz bırakılmış bir durumdaydık. İki aday ve sonra da kendisini ilan eden sayın Demirtaş dışında bir aday yoktu ve onun dışında gösterme imkanı olmayacağını gördük" diye konuştu.

Ekonomideki rakamların gerçeği yansıtmadığını öne süren Türker, "Eğer Başbakan ve AK Partililer istikrara önem veriyorlarsa onlara tavsiyem genel başkanlarını cumhurbaşkanı seçmesinler, oy vermesinler ki AK Parti'de istikrar bozulmasın, Türkiye'de de bozulmasın" dedi.

"Seçimlerde herkes oyunu vermelidir, çünkü her verilmeyecek oy Türkiye'nin geleceğinin karanlık olmasına destek verecek bir yaklaşımdır" diyen Türker, bu cumhurbaşkanlığı seçiminin 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimini de etkileyeceğini söyledi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gezeceği her yerde yanında olacaklarını belirten Türker, "Ben iddia ediyorum; Recep Tayyip Erdoğan beyefendi, birinci turda da ikinci turda da yüzde 40'ın altında kalacaktır. Çünkü yüzde 45'e kadar çıkmasını sağlayan oyların içinde diğer partilerin oyları vardır ve bu oyları bir algı yöntemiyle dönüştüremeyecektir" iddiasında bulundu.

Öte yandan, toplantıya katılanlar, hayatını kaybeden eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in eşi için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DSP İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement