DSP Lideri Türker'den "Cumhuriyetçi, Demokratik Birliktelik" Turları - Son Dakika
Güncel

DSP Lideri Türker'den "Cumhuriyetçi, Demokratik Birliktelik" Turları

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Cumhuriyetçi Bir Demokratik Birliktelik' Ortaya Çıkarmak Amacıyla İlk Ziyaretini Bcp Genel Başkanı Mümtaz Soysal'a Yaptı.

27.01.2011 15:31

DSP Genel Başkanı Masum Türker, parlamentodaki iki kutuplu yapının dışında "Cumhuriyetçi bir demokratik birliktelik' ortaya çıkarmak amacıyla ilk ziyaretini BCP Genel Başkanı Mümtaz Soysal'a yaptı. Türker, başka gruplarla da görüşmelerinin olacaklarını söyledi.

ANKARA DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Genel Başkan Yardımcıları Hasan Macit ve Uluç Gürkan'la birlikte, BCP Genel Başkanı Mümtaz Soysal'ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Türker, Türkiye'ye iki partili bir sistemin dayatılmak istendiğini, bunun toplumda kaygı uyandırdığını belirterek, Türkiye'nin taleplerinin ve gerçeklerinin farklı olduğunu kaydetti. Öteden beri Türkiye'de bir alternatif yaratılması konusunda talepler olduğunu ifade eden Türker, "Hedefimiz, amacımız Türkiye'de Parlamento'da dayatılmak istenen iki kutuplu yapının dışında ulusal değerlere önem veren Cumhuriyetçi bir demokratik birliktelikler ortaya çıkmaktır. Bu konuda değerli hocamızın çok önemli önerileri oldu, onları da özellikle ön planda tutarak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürecektir, bu konuda başka katılımlar da söz konusu olacaktır. Umuyoruz Türkiye'nin beklediği bir birliktelik seçime gidilen bugünlerde daha büyük bir hızla artarak ortaya çıkacaktır" dedi. Seçim sürecine girildiğinin altını çizen Türker, önemli olanın bu süreçte Türkiye'nin seçeneksiz olmadığını ortaya çıkaracak ilk adımın atılması olduğunu vurguladı.

Türker, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in DSP'den istifasının sorulması üzerine, bu konuda parti yöneticileriyle yapacakları değerlendirmenin ardından açıklama yapacaklarını kaydetti.(ANKA)

(GO/ÖMR) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DSP Lideri Türker'den 'Cumhuriyetçi, Demokratik Birliktelik' Turları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement