Dünya Çocukları Antalya'da - Son Dakika
Güncel

Dünya Çocukları Antalya'da

TRT 38. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılacak 29 ülkeden temsilci çocuklar, Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

19.04.2016 13:58

TRT 38. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılacak 29 ülkeden temsilci çocuklar, Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

Aralarında Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 30 çocuğun da bulunduğu kafile ilk olarak Antalya Valiliğinde konuk edildi. Vali Muammer Türker, tek tek görüşerek bayramlarını kutladığı çocuklara hediyeler verdi. Çocuklarla bir süre sohbet eden Türker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına hediye edildiğini belirtti. Türker, 23 Nisan'ın dünyadaki tek çocuk bayramı olduğunu anlattı.

Çocuklar da yanlarında getirdikleri ülkelerine özgü hediyeleri Türker'e sundu.

Türker, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin bir klasik haline geldiğine işaret etti. Şenliğin EXPO 2016 dolayısıyla 2 yıldır Antalya'da düzenlendiğini söyleyen Türker, şunları kaydetti:

"Bütün dünyanın çocuklarını Antalya'da ağırlamanın, dünyanın bütün güzelliklerini burada sergilemenin mutluluğunu ve keyfini yaşıyoruz. Türk ve yabancı çocukları bir arada gördüğümüzde çocuklar üzerinden dünyaya çok güzel bir barış mesajı gidiyor. Çünkü çocuklar safiyetin temsilcisi. Çocuklar masumiyetin ve bütün güzelliklerin temsilcisi. EXPO'daki çiçek ve çocuk teması, dünyanın en güzel iki temasının bir araya gelişi. Bütün dünyaya verilecek en güzel mesaj olsa gerek. Biz de bunun hazırlıklarını yapıyoruz." dedi.

Türker, 23 Nisan günü çocuk şenliğinin galasını EXPO sahasında yapacaklarını belirtti.

Çocuklar daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Çocukları Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde ağırlayan Menderes Türel, hediyeler verdi. Küçük misafirleriyle yakından ilgilenen Türel, çocukları Antalya'da ağırlamaktan ve şenliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement