"Ellerde Hayat Bulan Ağaçlar" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Ellerde Hayat Bulan Ağaçlar" Projesi

Dursunbey ilçesinde hayata geçirilen 75 bin lira bütçeli "Ellerde Hayat Bulan Ağaçlar" Projesi kapsamında 20 genç, ahşap ustasından yatık (yayvan su kabı), oyuncak ve tablo gibi ürünler yap...

11.11.2013 22:56

Dursunbey ilçesinde hayata geçirilen 75 bin lira bütçeli "Ellerde Hayat Bulan Ağaçlar" Projesi kapsamında 20 genç, ahşap ustasından yatık (yayvan su kabı), oyuncak ve tablo gibi ürünler yapmayı öğrendi.

Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Kuva-yi Milliye Müzesi bahçesinde düzenlenen proje ürünlerinin sergisinin açılışında, Balıkesir'in sembolik simgeleri olan yatıkların tanıtımı ve çocukların sağlıksız oyuncaklar yerine organik olanlarıyla oynaması amacıyla projenin hazırlandığını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Dursunbey Kaymakamlığı ve belediye tarafından hazırlanan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin çok yönlü olarak hayata geçirildiğini dile getiren Aksanyar, "Hediye anlamında Türkiye'yi tanıtabileceğimiz bir eser ortaya çıktı. Sağlıksız oyuncaktan kurtulmak için sağlıklı oyuncak arayışımız olumlu sonuçlandı. 20 aileye bir gelir kapısı aralandı" dedi.

İlçedeki 20 genç kadın ve erkeğin, ahşap ustasından yatık, oyuncak ve tablo gibi ahşap ürünler yapmayı öğrendiğini belirten Aksanyar, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında atölye oluşturuldu ve bu genç arkadaşlarımız ustanın yanında eğitim aldılar. Projedeki maliyetin önemli bölümünü makineler ve tezgahlar oluşturdu. Bundan sonraki süreçte kursiyerler hammadeleri temin etmek ve bu atölyeyi kullanmak üzere işletme bazlı olarak projeyi sürdürecekler."

Dursunbey Belediyesinin, üretilen ahşap ürünleri pazarlayacağını ve 20 gence gelir sağlanacağını anlatan Aksanyar, ahşap eşyaların bugünden büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Soykan'ın da katıldığı serginin açılışı yapıldıktan sonra, vatandaşlar katılımcılar ürünleri inceledi.

-ellerde hayat bulan ağaçlar

-dursunbey kaymakamı

"Ellerde Hayat Bulan Ağaçlar" Projesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ellerde Hayat Bulan Ağaçlar' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement