Emniyetten "Z-Kütüphane" Projesi - Son Dakika
Güncel

Emniyetten "Z-Kütüphane" Projesi

Emniyetten "Z-Kütüphane" Projesi

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Şehit Polis Memuru İsmail Top Z-Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı.

06.02.2018 18:16

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Şehit Polis Memuru İsmail Top Z-Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı.

Babaeski Plevne Ortaokulu'nda düzenlenen törene, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Çiftçi, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Z-Kütüphane Projesi ile çocukların kitap ile buluşmasını sağlayarak okumanın cazip hale getirmesinin hedeflendiğini belirtti.

Okuyan ve okuduğunu anlayarak yorumlayabilen bireyler yetişmesini sağlamak istediklerini aktaran Çiftçi, eğitim kalkınmanın ve uluslararası rekabetin de anahtarı olduğunu söyledi.

Toplumda kitap okuyan insanlar çoğaldıkça, kültürel gelişmenin de gerçekleşeceğini ifade eden Çiftçi, "Eğitim seviyesi yükselir. Eğitim seviyesi yükseldikçe bilinçli, doyumlu, mutlu yaşayan insanların sayısı da artar. Bu öyle bir süreçtir ki; eğitim insanı geliştirirken insan da eğitimi geliştirir. Eğitimin temel aracı ise kitaptır. Kitap okumayı sevmek, okuma alışkanlığı kazanmak bu anlamda toplumun geleceği için çok önemlidir. Bu kütüphanenin de yukarıda değindiğimiz hususlara çok ciddi katkıları olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Şehit polis memuru İsmail Top'un eşi Rabiş Top ise, kütüphaneye eşinin adının vermesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Eşimin adını Z-Kütüphanesi'ne verdiğinizden dolayı sizlere tekrar minnettarım ve saygılarımı sunuyorum. Kütüphanede emeği geçen tüm yetkililerin hepsine tekrar tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyetten 'Z-Kütüphane' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement