Erdoğan, Danıştay Üyeliğine Saraç'ı Seçti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Danıştay Üyeliğine Saraç'ı Seçti

Erdoğan, Danıştay Üyeliğine Saraç\'ı Seçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Üyeliği'ne, İçişleri Bakanlığı I. Hukuk Müşaviri Ahmet Saraç'ı seçti.

26.12.2014 01:16  Güncelleme: 09:04

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada: "Sayın Cumhurbaşkanımız, Danıştay Üyeliği'ne; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 155 inci ve 2575 sayılı Danıştay Kanunu'nun 8 ve 9 uncu maddeleri gereğince, İçişleri Bakanlığı I. Hukuk Müşaviri Ahmet Saraç'ı seçmişlerdir." denildi.

AHMET SARAÇ KİMDİR?

1961 yılında Bolu ilinin Gerede İlçesinde dünyaya geldi. Sırasıyla Ziya Gökalp İlkokulunu, Gerede Ortaokulunu ve Gerede Lisesini bitirdi. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 1983 yılında mezun oldu.

İstanbul Barosundaki bir yıllık avukatlık stajından sonra 1984 yılında Kaymakamlık mesleğine intisap etti. 1985-1987 tarihleri arasında yedek subay askerlik görevini Hakim Asteğmen olarak tamamladı.

Ahmet Saraç, 23.07.2013 tarihinden buyana da İçişleri Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri olarak görev yapmaktaydı.

Saraç, evlidir ve iki kız çocuğu babası.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erdoğan, Danıştay Üyeliğine Saraç'ı Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • istifa et: sayın cumhur başbaknım türkiye iyi gitmiyor kasa gidiyor geriye gidiyoruz aaraplaştırıyon bizi 7 yaşındaki kız cocuklarına türban takılıyor bumu müslümanlık ülkede milyonlarca arap geldi başı suriyeliler cekiyor artık tvde bile sizi görmeye halk tehamül edemiyor yandaşlar haric sana ait bütün kanallar siliyor vatan tvden türkiye türklerindir bizde türk ve öz türk vatandaşımız yönetsin halk istifa etmeni istiyor saygılarla 9 6 Yanıtla
  • ali: inşallah millet adına görev yapar Daha önceki Danıştay 12 üyeleri Emniyet Disiplin Şubesi ne derse onun adına karar veriyorlardı 0 2 Yanıtla

Advertisement