Erdoğan'ın Balkon Konuşması : 27 Mayıs'ın Parantezi Kapandı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Balkon Konuşması : 27 Mayıs'ın Parantezi Kapandı

Erdoğan\'ın Balkon Konuşması : 27 Mayıs\'ın Parantezi Kapandı

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül 2010'da kabul edilen anayasa değişikliğinin, 12 Eylül darbesinin izlerini sildiğini söyledi.

11.08.2014 00:23  Güncelleme: 07:56

Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül 2010'da kabul edilen anayasa değişikliğinin, 12 Eylül darbesinin izlerini sildiğini belirterek, "Bugün ise 27 Mayıs 1960 parantezi artık kapanmıştır. 27 Mayıs'ın bir vesayet aracı olarak Türkiye'ye dayattığı Cumhurbaşkanlığı anlayışı artık tedavülden kalkmıştır" dedi. Seçim sonuçlarının netleşmesinden sonra Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde geleneksel balkon konuşmasını yapan Erdoğan, "bu seçimin kaybedeni olmamıştır, bu seçimin kazananı 77 milyondur" diyerek yeni bir sayfa açılması çağrısında bulundu. Erdoğan, "paralel yapı" tabanının da yaşananları "ihlasla" değerlendirip, kendilerine yeni dönemde destek vermelerini istedi.

Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmasında binlere hitap etti. Konuşmada eşi Emine Erdoğan da bulundu. Sandığa giden ve kendisi için oy kullananlara teşekkür eden Erdoğan, "Bugün milli irade bir kez daha kazanmıştır, demokrasi bir kez daha kazanmıştır, şahsıma oy verenler kadar, şahsıma oy vermeyenler de, sevenlerimiz kadar, sevmeyenlerimiz de kazanmıştır. Bugün 77 milyon 81 vilayet kazanmıştır. Hiç kuşkusuz bugün yeni Türkiye büyük Türkiye öncü Türkiye kazanmıştır" dedi.

Adaylığı açıklandığında bugün bir "Fatiha" olduğunu söylediklerini kaydeden Erdoğan, "Bugün milletimiz adına kutlu bir Fatiha'yı, yani kutlu bir açılışı hep birlikte idrak ediyoruz. Bugün bir dönemin kapılarını kapatıyor, artık yeni bir döneme doğru ilk adımı atıyoruz" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Artık Çankaya ile millet arasındaki tüm engeller ortadan kalkmıştır. Çankaya halkıyla bütünleşmiştir, Şeyh Edebali'nin 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' öğüdü bugün tam manasıyla tecelli etmiştir. Uzun yıllar boyunca demokrasinin üzerinde bir vesayet aracı olarak muhafaza edilmeye çalışılan Çankaya bugün itibarıyla milli iradenin tam egemenliği haline girmiştir. Sahibi millet olan devletin parlayan yıldızı, bizzat millet tarafından artık ehline emanet edilmiştir. Evet bugün tarihi bir gün bugün devletin milletle muhabbetle kucaklaştığı gün. Bugün ceberrut, zorba, kibirli milletine tepeden bakan devlet anlayışının son kırıntılarının da ortadan kalktığı şefkatli, kucaklayan milletiyle varolan, milletiyle güçlenen devlet anlayışının zafer kazandığı gün."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Balkon Konuşması : 27 Mayıs'ın Parantezi Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement