Eski Bakan Öğrencilerle Kitap Okudu - Son Dakika
Güncel

Eski Bakan Öğrencilerle Kitap Okudu

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü, Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencileriyle kitap okuma etkinliğine katıldı.

22.04.2016 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü, Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencileriyle kitap okuma etkinliğine katıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) merkez kafeterya fuaye alanında öğrencilerle "Kitap Okuma" programı için buluşan Güçlü, 5 yıl önce başlatılan etkinliğin 20'incisini KSÜ'de gerçekleştirdi.

Öğrencilere mesleki ve sosyal hayattından kesitler aktaran Güçlü, "Mesleki eğitim dışında kültürel seviyenin üniversite öğrencisi açısından ihmal edilmemesi gereken bir alan olduğunu düşünüyorum. Çalışma hayatında başarı çalışma ve bilgiye bağlıdır. Kişi kendini kültürel alanda geliştirmezse ilerleme belli sınıra kadar olacaktır. Bu sınırı yukarı taşımak kültürel gelişmeye bağlıdır." dedi.

Güçlü, çeşitli yazarlardan alıntıların yanı sıra kendi yaşamında karşılaştığı olaylardan örnekler vererek, kültürel gelişimin başarıya etkisini anlattı.

Öğrencilere kariyer ve gelecek planları oluşturmada izlenecek yollara ilişkin tavsiyelerde bulunan Güçlü, "İnsan hayatının safhalarında önceliklerini belirler ve tutarlı olursa değerli bir hayat ona bahşedilir" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 80. yılı olan 2016 sonuna kadar, Ersoy'un kendi eseri 3 kitabın yanı sıra, hakkında kaleme alınan 30 kitabı yıl boyunca okuyacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Bakan Öğrencilerle Kitap Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement