Eskişehir'deki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'deki Cinayet Davası

Eskişehir\'deki Cinayet Davası

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çobanlar arasında köpeklerin havlaması üzerine çıkan kavgada bir kişiyi av tüfeğiyle öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

31.01.2017 14:08

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çobanlar arasında köpeklerin havlaması üzerine çıkan kavgada bir kişiyi av tüfeğiyle öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Halil İbrahim Baysan ile maktul Uğur Karakaya'nın babası Yaşar Karakaya hazır bulundu.

Tutuklu sanık Baysan, savunmasında, olay günü hayvan otlattığını belirterek, bir arkadaşının da kendisine yardım ettiğini söyledi.

Hayvanları sulamak için çeşmeye geldiğini belirten Baysan, şunları kaydetti:

"Bu sırada Uğur Karakaya da hayvanlarını suya getirdi. Kendi köpeklerini benim köpeklerime saldırtmaya başladı. Neden böyle yaptığını sordum. Daha sonra köpeklerime sopa ile vurmaya başladı. Yapmamasını söyledim, bunun üzerine köpekleri bırakarak benim üzerime geldi. Bana 'Buralar benden sorulur. Buranın kralı benim' dedi. Bunun üzerine tüfekle ateş ettim. Amacım öldürmek değildi."

Uğur Karakaya'nın babası Yaşar Karakaya olayı görmediğini dile getirerek, oğlunu öldüren sanıktan şikayetçi olduğunu bildirdi.

Sanığın, tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 17 Şubat'a erteledi.

Seyitgazi ilçesine bağlı Ayvalı Mahallesi'nde 11 Ekim'de, çobanlık yapan Uğur Karakaya ile Halil İbrahim Baysan arasında köpek meselesi nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Baysan, av tüfeğiyle Karakaya'yı vurmuştu. Karakaya'nın olay yerinde hayatını kaybetmesinin ardından gözaltına alınan Baysan, tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'deki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement