Fakıbaba ve Meclis Üyeleri Savunma Yaptı - Son Dakika
Güncel

Fakıbaba ve Meclis Üyeleri Savunma Yaptı

Fakıbaba ve Meclis Üyeleri Savunma Yaptı

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi,Şanlıurfa Belediyesi'nin önceki başkanı Fakıbaba ve eski AK Parti'li meclis üyelerinin savunmasını istedi.

13.03.2015 10:31

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın başkanlığı dönemindeki Şanlıurfa Belediye Meclisinin bazı kararları mercek altına alındı. Eski Saadet Partisi Meclis üyesi Mehmet Cafer tarafından suç duyurusunda bulunulan yedi imar tadilatı konusuna İçişleri Bakanlığı da taraf oldu. Geçen hafta Şanlıurfa'ya gelen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Yaşar Güneş, aralarında Gazete İpekyol'un ortaya çıkardığı belediyeye ait Dağeteği'ndeki 200 bin metrekare arsanın peşkeş çekilmesi de dahil yedi imar kararı ile ilgili ön inceleme başlattı. 33 AK Parti'li meclis üyesi ve Fakıbaba'dan savunma isteyen başmüfettiş raporunu tamamlayıp Ankara'ya döndü.

FAKIBABA AK PARTİ'YE GEÇTİKTEN SONRA BAŞLADI

İkinci başkanlık döneminde bir süre bağımsız kaldıktan sonra AK Parti'ye geçiş yapan Fakıbaba ve belediye meclisi bazı usulsüz imar tadilatlarıyla gündeme gelmişti. Daha önce sandalye sayısı 22 olduğundan aldırmak istedikleri kararlar için yeterli çoğunluğu sağlayamayan AK Parti'li belediye meclis üyelerine Fakıbaba ile birlikte seçilen 15 meclis üyesi de katılmıştı. Sadece Mehmet Cafer Saadet Partisi'nde, Hilmi Kadayıfçı ve Ali Çadırcı ise bağımsız kalmıştı. Belediye meclisin de bir de BDP'nin meclis üyesi olan Yüksel Çıbık bulunuyordu. Fakıbaba ve birlikte seçilen 15 meclis üyesinin geçişi ile 37 sandalye sayısına ulaşan AK Parti Meclis Grubu, bu dönem içerisinde bazı usulsüzlüklere sebep oldu. Bu usulsüz imar kararları Saadet Partisi Meclis Üyesi Mehmet Cafer tarafından yargıya taşındı.

KATILMAYAN VE KARŞI ÇIKANLAR KURTULDU

İçişleri Bakanlığı da yargıya taşınan bu imar dosyaları hakkında inceleme başlattı. Şanlıurfa'ya gelen Mülkiye Başmüfettişi Yaşar Güneş, söz konusu kararların alındığı günkü oturumlara katılmayan Mehmet Sadık Sade, Neşet Uçkan, Osman Polat ve Mehmet Kaya gibi AK Parti meclis üyeleri ile karara karşı çıkan Saadet Partisi Meclis üyesi Mehmet Cafer, Bağımsız üyeler Hilmi Kadayıfçı ve Ali Çadırcı'yı savunmaya dahil etmedi. Dönemin BDP'li Meclis Üyesi Yüksel Çıbık hakkında ise iki konuda savunması istendi. Ancak Çıbık, savunmasında her iki karara da ret yönünde oy kullandığını ifade etti. Savunma verenler arasında dönemin belediye başkanı Fakıbaba da bulunuyor.

Başmüfettiş raporunu tamamlayarak Ankara'ya döndü. Usulsüz kararlara lehte oy veren meclis üyelerini bir telaş sararken, rapor doğrultusunda haklarında "görevi kötüye kullanmak" suçundan dava açılması ile karşı karşıya kaldılar.

OKUL, HASTANE VE CAMİ ARSALARI GİTTİ!

Mülkiye Başmüfettişi elinde yedi imar dosyası ile geldi. Bunlardan birisi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in kardeşleri ile ortak olduğu şirkete ait Kamberiye Mahallesi'ndeki bir arsaya 2013 yılının ağustos ayında çok katlı otel izni verilmesi. Diğerleri yine 2013 yılının ağustos ayında İlyas Kubat, İsmail Göktaş ve Bedriye Kahyaoğlu'na ait arsalar üzerinde yapılan değişiklikler. Bir de 2008 yılında büyük vurgun var. Gazete İpekyol'un ortaya çıkardığı Dağeteği'ndeki vurgunda belediyeye ait 200 bin metrekareyi aşkın alanının şahıslara peşkeş çekilmesi. DağeteğiMahallesindekiparselasyonlar sonrası parklar, çocuk bahçeleri ve tüm yolların tamamen bedelsiz; okul, spor, cami, sağlık, kültür, postane ve karakol gibi ortak kamu alanlarının ise 0,10 lira bedel karşılığında belediyeye terk edilmesi gerekiyordu. Bu karar belediye tarafından 11 Şubat 2008 tarihinde Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğüne bildirildi. Ancak imar işlemleri biten arsa sahipleri devreye giren ve bu işi meslek haline getiren bir şebeke sayesinde, belediyeye devredilmesi gereken park ve yolların dışındaki sağlık, okul, cami, hizmet binaları gibi kamu kurumları için ayrılan arsaları belediye encümen kararına rağmen Tapu Müdürlüğünde kendi adlarına tescilletti.

OLAY YARGIYA İNTİKAL ETMİŞTİ

Belediyenin Dağeteği'ndeki bu 200 bin 6 metrekare arsasında bulunan ve piyasa değeri yaklaşık olarak 100 milyon TL olan; 3 ortaöğretim, 2 cami, 2 ilköğretim ile 1'er sosyo kültürel tesis, ana okulu, spor, halk eğitim, belediye hizmet, resmi kurum ve hastane alanı Süleyman Ö, 2 cami ve 1 demiryolu alanı Nihat A., 1 sağlık tesis alanı Ahmet G., 1 postane ve 1 karakol alanı Fatma S. ve Tevfik S., 1 kreş-anaokulu ve kültürel tesis alanı Fadime T., 1 ortaöğretim ve 1 sağlık alanı M.G., 1 ortaöğretim, 1 belediye hizmet ve 1 resmi kurum alanı Mehmet G., 1 sosyo kültürel tesis alanı M.Kemal E., 1 sağlık alanı Gülizar H., 1 eğitim alanı Zehra Ö., 1 eğitim tesis alanı Mustafa A. ve 1 eğitim tesis alanı Abdulkadir Ü., 1 cami arsası da Ö. isimli şahısların adına Şanlıurfa Tapu Müdürlüğünde tescillendi. Bugüne kadar bu şahıslardan Nihat A. ve Mehmet G. ile birkaçı daha adlarındaki bu kamu alanlarını Şanlıurfa Belediyesine iade etti. Diğer şahıslar ise, bu skandalın açığa çıkması endişesiyle harekete geçen belediye yetkililerinin uyarısına rağmen adlarında bulunan kamu alanlarını devretmek istemediklerinden olay yargıya intikal etti. Şahısların adlarına olan tüm gayrimenkuller bloke edildi. Ancak daha sonra avukatlarının itirazı sonucu sadece söz konusu arsaların dışındaki blokeler kaldırıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Fakıbaba ve Meclis Üyeleri Savunma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement