Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

İzmir'de, AK Parti, CHP, Vatan Partisi ve Saadet Partisi gençlik kollarıyla bazı sivil toplum kuruluşları, FETÖ'nün darbe girişimini protesto için ortak basın açıklaması yaptı.

19.07.2016 19:53

İzmir'de, AK Parti, CHP, Vatan Partisi ve Saadet Partisi gençlik kollarıyla bazı sivil toplum kuruluşları, FETÖ'nün darbe girişimini protesto için ortak basın açıklaması yaptı.

CHP İl Gençlik Kolları öncülüğünde, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açıklamaya, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Yıldız, Vatan Partisi Öncü Gençlik İl Sekreteri Erdem Şahin, Atatürkçü Düşünce Derneğinden (ADD) Mustafa Gökmen ve Türkiye Gençlik Birliğinden (TGB) Burak Kurt katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan katılımcılar, siyah zemin üzerinde "demokrasi" yazılı çelengi Atatürk Anıtı'na bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yüksel, darbe girişiminde bulunanların, tank, uçak ve tüfeklerle kendi insanlarına saldırdığını anımsatarak, "Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sahalardayız. İleride de olabilecek bu tarz girişimleri gençlik engelleyecektir." diye konuştu.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sarıküse de alanda toplananların, darbe teşebbüsünü destekleyenlerce hedef tahtası haline getirilebileceğini ifade ederek, "Ama buradakilerin ölene kadar 'tam bağımsız Türkiye' diyeceğine emin olabilirsiniz." ifadesini kullandı.

Her tür darbe ve kalkışmanın karşısında, sandıktan ve milletin takdirinden yana olduklarını vurgulayan Sinan Sarıküse, darbe girişiminde bulunanların bir an önce cezalandırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Yıldız da gençliğin Çanakkale ruhuyla hareket ettiğine dikkati çekti.

Vatan Partisi Öncü Gençlik İl Sekreteri Şahin ise darbe girişimiyle, terör örgütü PKK ile mücadele eden ordunun yıpratılmaya çalışıldığını ileri sürerek, "Türkiye'nin tek kurtuluş yolu, birlikteliğimizi devam ettirmek." dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri, Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement