Gaziantep'te Stk'lardan Ağaç Kesimine Protesto - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Stk'lardan Ağaç Kesimine Protesto

Gaziantep\'te Stk\'lardan Ağaç Kesimine Protesto

Gaziantep'te STK'lardan ağaç kesimine protestoGaziantep'te, eski vali konağının bulunduğu araziyi kiralayan inşaat firmasının alandaki ağaçları kesmesi, İnsan Hakları ve Ekoloji Derneği üyeleri tarafından protesto edildi.

25.06.2016 23:29

Gaziantep'te STK'lardan ağaç kesimine protesto

Gaziantep'te, eski vali konağının bulunduğu araziyi kiralayan inşaat firmasının alandaki ağaçları kesmesi, İnsan Hakları ve Ekoloji Derneği üyeleri tarafından protesto edildi.

Ordu Caddesi üzerindeki Vali konağının yeni yerine taşınmasının ardından eski konağın bulunduğu 5 bin 500 metre karelik alan bir inşaat şirketine kiralandı. Akaryakıt istasyonu ve ticari alan yapılması planlanan alanda yıkım çalışması başlarken, buradaki ağaçlar da kesildi. Ağaç kesimini protesto etmek isteyen İHD ve Ekoloji Derneği üyesi 30 kişilik grup, öğle saatlerinde ellerindeki dövizler ve pankartlarla çalışmaların başladığı vali konağı önünde toplandı. Sloganlar atarak ağaçların kesilmesini protesto eden grup adına konuşan Ekoloji Derneği Başkanı Mesut Balcan, vali konağının bulunduğu bölgenin bir kesime değil herkese ait olduğunu söyledi. Ağaçların kesilmesine ilişkin halkın fikirlerinin alınması gerektiğini belirten Balcan "Son dönemlerde kent merkezinde doğa ve ağaç tahribatları hız kazanmış vaziyettedir. Ağaç kesimleri,doğa tahribatı her şeyi gözünde para gören hiyerarşik bakış açısının sonucudur. Son 10 yılda kentteki 200 bin hektar tarım alanı yok oldu. 10 yıl öncesine kadar Antepfıstığı ağaçları ve bağların bulunduğu tarlalar şimdi apartmanlara ev sahipliği yapıyor. Şehrimizdeki doğa kıyımları ile mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atarak dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Stk'lardan Ağaç Kesimine Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement