Adıyaman'da "Gazze'ye Dua" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da "Gazze'ye Dua" Etkinliği

Adıyaman'da, "Gazze'ye Dua" adı altında düzenlenen etkinlikte, gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, sahur saatine kadar birlikte dua etmeye başladı.

22.07.2014 05:20  Güncelleme: 08:14

Adıyaman'da, " Gazze'ye Dua" adı altında düzenlenen etkinlikte, gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, sahur saatine kadar birlikte dua etmeye başladı.

Yatsı namazı sonrası Demokrasi Parkı'ndasivil toplum kuruluşları öncülüğünde toplanan vatandaşlar, burada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Derneği Adıyaman Temsilcisi Fadıl Akkuş, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de hiçbir sebep olmadığı halde sivillere bomba yağdırarak katliam yaptığını söyledi.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirten Akkuş, "Bizler Adıyaman'da bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek için, onlara destek olmak adına, onların acılarını bir nebze olsun paylaşabilmek adına Gazze'ye dua adlı etkinliğimizi düzenledik. İnşallah sahura kadar Gazzeli kardeşlerimiz için dua edeceğiz" dedi.

Akkuş, ileriki günlerde farklı etkinlikler düzenleyerek Gazze halkının yanında olduklarını göstermeye çalışacaklarını belirtti.

Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Bedrettin Beyazkaya ise Müslümanların yapması gerektiği şeyleri yapmadığı için İsrail'in cesaretlenerek Gazze'de katliam gerçekleştirdiğini ifade etti.

Gazze halkının kanının akmasına asla müsamaha göstermeyeceklerini belirten Beyazkaya, şöyle konuştu:

"Onlar için mücadelemizi yapacağız, onlar için toplanacağız. Bizim yaptığımız İslam aleminde yaşananlara baktığımızda farzı kifayeyi yerine getirmektir aslında. Eğer ki bu küçük topluluk da bu etkinlikleri yapmazsa inanın bu topluluk helak olacak. Bizler bu refleksleri gösterdiğimizden dolayı Allah bizi helak etmemektedir."

Adıyaman\'da "Gazze\'ye Dua" Etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da 'Gazze'ye Dua' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement