Giresun'da Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu

Giresun\'da Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu

Giresun Belediyesi tarafından projelendirilen ve Başbakanlık Tanıtım Fonu tarafından desteklenen Uluslararası Giresun Taş Heykel Sempozyumu törenle başladı.

16.11.2015 15:10

Giresun Belediyesi tarafından projelendirilen ve Başbakanlık Tanıtım Fonu tarafından desteklenen Uluslararası Giresun Taş Heykel Sempozyumu törenle başladı.

Giresun Liman sahasında heykeltıraşlar için hazırlanan stantların önünde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve sempozyum koordinatörü Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan "Giresun'da sanata değer veren bir belediye başkanı olması bizleri gururlandırıyor. Heykel kent estetiğinin önemli bir parçasıdır. Yollar, kaldırımlar yüz yıl sonra değişebiliyor. Heykel dediğimiz bu özel sanat objeleri yüz yıllarca, hatta bin yıllarca kalarak kentin yaşayan dili haline gelir. Heykel sempozyumunun en nemli özelliği halkın, yapılan heykelin ortaya çıkmasını izleyebilmesidir. Halk çalışmaları izliyor ve içinde oluyor. Halk sempozyum sonunda ortaya çıkan eserleri sahipleniyor" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Kerim Aksu ise yaptığı konuşmada, yıllardır düşündüğü heykel sempozyumunu bugün gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun desteklediği ve belediyemizin katklılarıyla Taş Heykel Sempozyumu'nu gerçekleştiriyoruz. Başbakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum. Heykeller şehirlerin kimliklerini oluşturur. Her heykelin bir anlamı, bir hikayesi vardır. Giresun halkının bu çalışmalara destek sağlamasını bekliyorum. Gelecekte çocuklarına, torunlarına 'bu heykelin yapılışında ben de vardım' diyebilirler. Yurdumuzun çeşitli üniversitelerinden, yurt dışından sempozyuma katılan çok değerli hocalarımıza, sanatçılarımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement