Göztepe Çok Farklı - Son Dakika
Güncel

Göztepe Çok Farklı

Göztepe, Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta çarşamba günü Atatürk Stadı'ndaki derbide kozlarını paylaşacağı Altay'a istatistiklerde fark attı.

16.02.2015 13:28

Göztepe, Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta çarşamba günü Atatürk Stadı'ndaki derbide kozlarını paylaşacağı Altay'a istatistiklerde fark attı.

Sarı kırmızılıların şampiyonluk mücadelesi verdiği grupta, siyah beyazlılar düşmemeye oynuyor. Göztepe son 10 maçını kaybetmezken, bu periyotta ağlara 18 gol bıraktı. Ligde 44 puanla ikinci sırada yer alan Göztepe, 37 golle grubun en skorer takımı oldu. Sarı kırmızıların 2 futbolcusu Timur ve Umut'un gol sayıları bile Altay'ın toplam golünü geride bıraktı. Siyah beyazlılar 22 hafta sonunda sadece 15 gol atarken, Timur-Umut ikilisi ligde 17 gole ulaştı.

Altay'da ise derbi öncesi tablo, Göztepe'nin tam tersi. Son 13 maçını kazanamayarak 19 puanla 17'nci sıraya gerileyen siyah beyazlılar üst üste 8 karşılaşmada gol atamadı. Göztepe'in skorerliğinin üzerine Altay grubun en az gol atan ekibi konumunda. Kalesinde 30 gol gören siyah beyazlı takım, grubun en çok gol yiyen takımlarından biri oldu. İki takım arasında devre arası transferleri de fark yarattı. Göztepe'nin yenileri ikinci yarıya müthiş başlangıç yaptı. Sarı kırmızılılarda yalnız Emrah, 5 maçta 4 gol atarken siyah beyazlıların yeni transferleri sınıfta kaldı.

FAVORİ DEĞİLİZ

Göztepe teknik direktörü Metin Diyadin ise Altay derbisi için temkinli konuştu. Rakiplerinin bulunduğu konumun önemli olmadığını vurgulayan Metin Diyadin, şöyle devam etti:

"Derbi maçların hiç bir zaman favorisi olmaz. Biz bu karşılaşmaya tüm ciddiyetimizle hazırlanıyoruz. Ancak kesin kazanacağız gibi gösterilmek çok tehlikeli. Altay büyük bir camiaya. İzmir'e yakışan bir derbi olacaktır. 3 puanı almak adına elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz."

Metin Diyadin, sakatlıkları süren Timur ve Halil'in de maça yetişebileceğini söyledi. Cezalı İsa ve sakat Ümit çarşamba günü yok. Göztepe, ilk yarıdaki derbiyi 3-0 kazandı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göztepe Çok Farklı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement