Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu kuruldu - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu kuruldu

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu kuruldu

Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Siirt ve Kilis'teki meslek kuruluşları, bir araya gelerek Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nu kurdu.

20.11.2013 23:39  Güncelleme: 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin, Şanlıurfa ,Adıyaman ,Batman, Siirt ve Kilis'te kurulu bulunan basın meslek kuruluşları, bir araya gelerek Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nu kurdu.

Federasyonun Kurucu Başkanı GAP Gazeteciler Birliği Başkan Vekili Talat Akay, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Güneydoğu Bölge Koordinatörü Sefa Özdemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Sekreteri Ergun Ata, üye gazetecilerle birlikte Mardin Valisi Ahmet Cengiz'i ziyaret etti.

Kabulde konuşan Cengiz, basın mensuplarını mesai arkadaşları gibi gördüklerini kaydetti.

Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi konusunda kendilerine büyük işler düştüğünü ifade eden Cengiz, şöyle dedi:

"Biz bu anlamda basınımızın hizmetlerini önemsiyoruz. Basının haber alma özgürlüğünü önemsiyoruz. Bölgede çözüm süreci ile oluşan bir huzur ortamını var. Bölgenin hassasiyetleri göz önünde bulundurularak atılmış adımların bölge insanı nezdinde ciddi pozitif etkileri oldu. Vatandaşları ziyaret ettiğimizde en önemli isteklerinin barış olduğunu görüyoruz. Bu huzur ortamının devam etmesini istiyorlar. Bu hususu önemsiyoruz. Birlik beraberlik ve kardeşlik havasının esmesi herkes tarafından teneffüs edilmesi çok önemli. Biz arzu ediyoruz ki herkesin yüzü gülsün. Herkes birbirini sevsin. Türkiye huzuru hak ediyor. Bu bölge bu huzuru hak ediyor. "

Valilik ziyaretinin ardından federasyonun temsilcileri Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu da ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Ardından Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Güneydoğu Bölge Koordinatörü Sefa Özdemir, gazetecilik mesleği açısından bugünün önemli bir gün olduğunu, yıllardır örgütlenme ile ilgili yaşanan sorunları aştıklarını kaydetti.

5 bölge federasyonun kuruluşunu tamamladıklarını kaydeden Özdemir, şimdi de Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonun 6 ille kuruşunu tamamladıklarını dile getirdi.

-güneydoğu anadolu gazeteciler federasyonu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement