Hakkari İl Genel Meclis Başkanı: Savaşın Olduğu Yerde Hizmetin Anlamı Yok - Son Dakika
Güncel

Hakkari İl Genel Meclis Başkanı: Savaşın Olduğu Yerde Hizmetin Anlamı Yok

Hakkari İl Genel Meclis Başkanı: Savaşın Olduğu Yerde Hizmetin Anlamı Yok

Hakkari İl Genel Meclis üyeleri, İl Özel İdaresi'nin 2015 yılı faaliyet raporu ile ilgili açıklama yaptı.

05.02.2016 17:15

Hakkari İl Genel Meclis üyeleri, İl Özel İdaresi'nin 2015 yılı faaliyet raporu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamayı yapan İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, savaşın olduğu, huzurun olmadığı bir bölgede yapılan hizmetlerin hiçbir anlamının olmadığını söyledi.

Hakkari il Genel Meclis üyeleri, 2015 yılı faaliyet raporu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Özel İdare binasındaki Meclis toplantısında yapılan toplantıya İl Genel Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda İl Özel İdare Müdürlüğü'nün 2015 yılında köylere yaptığı hizmetler ve programa alınan projelerle ilgili bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, özellikle kırsal kesimlerdeki şehir ve köylerde sağlıklı bir hizmetin yapılabilmesi için süren savaşın sonladırılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Ülkenin genelinde ve özellikle kırsal merkez ve köylerde iyi bir hizmetin ve sağlıklı, güvenli bir hizmet yapılabilmesi için savaşın ve çatışmaların durdurulması gerekir. Ülkenin bütçesinin büyük bir kısmı savaşa harcanıyor. Güvenlik nedeniyle yazın birkaç ay kurumun araçları çalıştırılmadı. Halk barış istiyor, silahların susmasını istiyor. Savaşta harcanan parayı hizmette kullanılmasını istiyoruz. Savaş cehennemdir. Vicdani, insani ve ahlakı olan, her gün cehennem yaşıyor. Kürt sorunu vardır dediler, fakat bu sorunu çözmediler. Sorunlar savaşla çözülmez. Barış ve diyalogla çözülür. 20 günü yakındır Cizre'de yaralılar binanın bodrumunda tutuluyor. Bazıları yaşamını yitirdi. Diğerleri de belki yaşamını yitirmiştir. Biz halk olarak, seçilmişler olarak aç kalmayı tercih ederiz, hiçbir hizmetin yapılmamasını tercih ederiz, ama vahşeti kabul etmeyiz" dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari İl Genel Meclis Başkanı: Savaşın Olduğu Yerde Hizmetin Anlamı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement