Hatay'da Darbe Girişimi Sonrası 89 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Darbe Girişimi Sonrası 89 Kişi Tutuklandı

Hatay\'da Darbe Girişimi Sonrası 89 Kişi Tutuklandı

Hatay Valisi Ercan Topaca, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalarda 1020 kişi hakkında işlem yapıldığı ve bunların 89'unun tutuklandığını söyledi.

25.07.2016 13:45

Hatay Valisi Ercan Topaca, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalarda 1020 kişi hakkında işlem yapıldığı ve bunların 89'unun tutuklandığını söyledi.

15 Temmuz sonrası Hatay'da yapılan çalışmaların detayları hakkında bilgilere veren Vali Ercan Topaca, darbe teşebbüsüne karıştığı iddiasıyla 1020 kişi hakkında değişik işlemler yapıldığını belirtti. Topaca, şunları söyledi:

"Bu işle bağlantılı olduğunu düşündüğümüz 894 kişi görevden uzaklaştırıldı. Bunun içerisinde askeri personel, polis, milli eğitim personeli, hakim ve savcılar, üniversitelerden kişiler, vergi dairesinden kişiler var. Şu an itibariyle de 21 kişi gözaltında. Bunların sorgusu emniyette devam etmektedir. Ayrıca bu kapsamda 89 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Bu 1020 kişiden 27 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tabii tablo bununla sınırlı değil. Öyle tahmin ediyorum ki ilerleyen günlerde ifadeler alındıkça farklı kişilere de ulaşılacaktır. Yine bugün itibariyle elimizdeki bu yasadışı terör örgütünün kontrolünde bulunan 20'nin üzerinde okul, vakıf ve etüt merkezlerinin hepsine el konuldu. Alınan kanun hükmünde kararname doğrultusunda ilimizde bulunan bu terör örgütü kontrolündeki okullar, sağlık tesisleri de dahil olmak üzere hepsine el koyma işlemleri devam ediyor."

- Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Darbe Girişimi Sonrası 89 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement