Hatay'da Musevilerin Hamursuz Bayramı Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Musevilerin Hamursuz Bayramı Kutlamaları Başladı

Hatay\'da Musevilerin Hamursuz Bayramı Kutlamaları Başladı

Antik dönemde Mısır'da kölelikten kurtarılan İsraillilerin göç hikayesi anısına düzenlenen bayram nedeniyle Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile beraberinde protokol üyeleri Musevi Cemaati'ni ziyaret etti.

15.04.2014 17:10

Antik dönemde Mısır'da kölelikten kurtarılan İsraillilerin göç hikayesi anısına düzenlenen bayram nedeniyle Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile beraberinde protokol üyeleri Musevi Cemaati'ni ziyaret etti. Vali Lekesiz, Hatay'da Kutlu Doğum Haftası, Hamursuz Bayramı ve Hıristiyanların Paskalya Bayramı'nın aynı hafta içerisinde kutlandığına dikkat çekerek, Bu farklılıkların, dinlerin, dillerin, etnik kökenlerin, inançların bir arada yaşamasının beraberinde getirdiği, hayatın hemen her alanına yansıyan güzellikler var. Allah sağlık, huzur, afiyet içerisinde dünya durdukça bu bayramları hep beraber huzur içerisinde kutlamayı nasip etsin dedi.

Ziyarete katılan Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Doğum, Katolik Kilisesi Pederi Domenico Bertogli ise yaptıkları kısa konuşmalarda Hatay'da farklı kültürlerin aynı çatı altına yaşamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramı'nı kutladı.

Antakya Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Vali Lekesiz ile beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, atalarının geçmişte yaşadığı sıkıntıları anlamak için bir hafta mayasız ekmek yediklerini söyleyerek bayramların, sevgi ve kardeşliği birleştirici mana taşıdığını aktardı.

Ziyarette Cenudioğlu, misafirlerine mayasız ekmek ikram etti.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Musevilerin Hamursuz Bayramı Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement