Hayvan Sevgisi Nedeniyle 4'üncü Üniversite Olarak Veterinerlik Okuyor - Son Dakika
Güncel

Hayvan Sevgisi Nedeniyle 4'üncü Üniversite Olarak Veterinerlik Okuyor

Hayvan sevgisi nedeniyle 4'üncü üniversite olarak veterinerlik okuyorRİZE'nin Çamlıhemşin ilçesinde oturan ve yaz aylarını ailesi ile birlikte Kavrun Yaylası'nda geçiren Bahar Şahin (21), hayvan sevgisi ile dikkat çekiyor.

13.10.2018 11:35

Hayvan sevgisi nedeniyle 4'üncü üniversite olarak veterinerlik okuyor

RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesinde oturan ve yaz aylarını ailesi ile birlikte Kavrun Yaylası'nda geçiren Bahar Şahin (21), hayvan sevgisi ile dikkat çekiyor. Yaylada hayvanlarını otlatan, bakımlarını yapan ve günün büyük bir bölümünü 800 kiloluk 'Seldar' adını verdiği boğası ile geçiren Şahin, hep veterinerlik eğitimi hayali kurdu. Üniversitelerin, Adalet, Tıbbi Sekreterlik ve Büro Yönetimi bölümlerini okuyan Bahar Şahin, azmi ile bu yıl da Erzurum Üniversitesi'nde veterinerlik bölümünü kazandı.

Çamlıhemşin'de hayvan sevgisi ile tanınan Bahar Şahin, veterinerlik eğitimi hayali kurdu. Yazları ailesi ile birlikte Yukarı Kavrun Yaylası'nda geçiren Şahin, hayvanları otlattı, bakımlarını yaparak, ineklerden süt sağdı. Günün büyük bir bölümünü 800 kiloluk 'Seldar' adını verdiği boğası ile geçiren Şahin, eğitimini de aksatmadı. Açık Öğretimle 'Adalet' bölümünü okuyan Bahar Şahin, Giresun Üniversitesi'nde 2 yıllık Büro Yönetimi ile Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) ise 2 yıllık Tıbbi Sekreterlik bölümüne gidip bitirdi. 3 üniversite bölümü bitiren Bahar Şahin, azmi ile bu yıl da Erzurum Üniversitesi'nde veterinerlik bölümünü kazandı.

'HAYVANLARI ÇOK SEVİYORUM'

Küçük yaştan itibaren hayvanlarla iç içe olduğunu anlatan Bahar Şahin, Onları çok seviyorum. Yaylalarda büyüdüm. Ailemle burada turizm işi de yapıyoruz. Hayvanlarla sürekli haşır neşiriz. Annem hayvanların hiçbir şeylerine karışmaz. Ahırları ben yapıyorum. Hayvanlarım arasında bir boğam var onunla çok iyi anlaşıyoruz. Adı Seldar, 9 tane büyük baş hayvanımız var. Kışında hafta sonları hep onlarla oluyorum. Otları vesaire onlarla uğraşmayı seviyorum. Seldar isimli boğamı küçükten beri ben büyüttüğüm için benden başkasına öfkeli davranıyor. Benimle arası çok iyi, onunla çok iyiyiz dedi.

'HAYALİM GERÇEKLEŞTİ'

Hayalinin veterinerlik okumak olduğunu anlatan Bahar Şahin, 3 bölüm okuduktan sonra hayalim olan üniversiteyi kazandım. Hayalim gerçekleşti. Veterinerlik okuyacağım. En sonunda veterinerliği kazandım. Veterinerlik bölümünü bitirip ilçemizde veterinerlik hizmeti vermek istiyorum. Şu an ilçemizde veteriner hekim şubesi yok. Bu şekilde havanlarla daha çok ilgilenmeyi düşünüyorum. Hayvanları çok seviyorum. Hayvanlara yapılan kötülük haberlerini izlememeye çalışıyorum. Gördüm mü ağlamaya başlıyorum. Bunu yapanlar insan değiller bence diye konuştu.

Hayvan Sevgisi Nedeniyle 4\'üncü Üniversite Olarak Veterinerlik Okuyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvan Sevgisi Nedeniyle 4'üncü Üniversite Olarak Veterinerlik Okuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement