Hdp'li Irmak: Kürtler Senin Beyaz Toroslarından Korkmuyor - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Irmak: Kürtler Senin Beyaz Toroslarından Korkmuyor

Hdp\'li Irmak: Kürtler Senin Beyaz Toroslarından Korkmuyor

Hdp Hakkari Milletvekili ve 1'inci sıra Miletvekili adayı Selma Irmak, geçen salı günü Van mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Ak Parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi beyaz toroslar dolaşacak" sözlerini eleştirdi.

26.10.2015 11:30

Hdp Hakkari Milletvekili ve 1'inci sıra Miletvekili adayı Selma Irmak, geçen salı günü Van mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Ak Parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi beyaz toroslar dolaşacak" sözlerini eleştirdi. Irmak, "Kürtler senin beyaz toroslarından korkmuyor" dedi.

Selma Irmak, HDP Hakkari il Eş Başkanları Metin Besi, Zeynep Armut, DBP Hakkari il Eş Başkanları Hüsnü Raufoğlu ve Nesibe Gültekin'le birlikte seçim çalışmaları için gittiği Hakkari'nin Çanaklı ve Ağaçdibi köylerinde yapılan düğünlere katıldı. Düğünde konuşma yapan Irmak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu "Beyaz toroslar" üzerinden eleştirdi. Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hareket ettiğini öne süren Irmak şöyle konuştu:

"Erdoğan Davutoğlu'na dese ki otur oturur, kalk dese kalkar. Başbakan Davutoğlu, Kürt halkını 'beyaz toroslarla' korkutmaya ve tehdit etmeye çalışıyor. Diyor ki 'Eğer oylarınızı  bize vermeseniz, beyaz toroslar yine sokaklarda dolaşacak.' Bizler beyaz torosları Başbakan Davutoğlu, onun patronu Erdoğan'dan önce tanıyoruz ve biliyoruz. Geçmişte bu Toroslar bizim kapılarımızın önüne gelip annelerimizi, babalarımızı, kızkardeşlerimizi, yoldaşlarımızı gece yarısı götürüp asit kuyularına atarken, biz o günlerde dahi onların önünde başımızı eğmedik. Biz sizlerden korkmadık, biz mücadelemizden vazgeçmedik ve geri adım atmadık. Sen kimsin? Kimin çocuğusun? Sen kim oluyorsunuk ki, Kürtleri beyaz toroslarla korkutmaya çalışıyorsun ey Davutoğlu. Biz ne senden, ne senin toroslarından, ne JİTEM'inden, ne de senin Erdoğan'ından korkmuyoruz. Biz öyle bir halkız ki, ölümü bile öldürmüşüz."

'İNŞALLAH 100 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ'

Barışı savunan ve demokrasi isteyen bir halk olduklarını, artık dünyanın da kendilerini tandığını savunan Selma Irmak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün artık Kürtler için yeni bir sayfa açıldı. Suriye'de yeni bir demokrasi inşa ediliyor. O da Kürtlerin sayesinde inşa ediliyor. Kürtler artık orada varlıklarını ilan ediyorlar. O da şehitlerin sayesinde oldu. Bizler o şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz ve onların bu anılarını asla unutmayacağımızı ve sahip çıkacağımızı buradan bir kez daha belirtiyoruz. 1 Kasım seçimlerinde Kürterin daha da kenetlenmesi gerekir. 7 Haziran seçimlerinde HDP olarak yüzde 13.1 oy alıp 80 milletvekili çıkardık. 1 Kasım seçimlerinde de inşallan en az yüzde 15 oy alıp 100 Miletvekili ile Meclise gireceğiz. Bizler 1 Kasım seçimlerinde Erdoğan'ın sadece ayakkabılarını değil, kendisini de boyatacağız. Nereye giderse gitsin. 1 Kasım seçimlerinde sandıkları nereye taşırlarsa taşısınlar, isterlerse o sandıkları Erdoğan'ın kaçak sarayına taşısınlar, gidin oylarınızı kullanının ve sandıklarınıza sahip çıkın. 1 Kasım bizim için düğün yeri, Erdoğan için tam tersi olacak. Bizler o gün barışı haykırıp Abdulah Öcalan'a bir selam verip diyeceğiz ki; inşallah seni Hakkari'de halkın karşısında göreceğiz." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Irmak: Kürtler Senin Beyaz Toroslarından Korkmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • vanli: o yüzden kahraman gerilamizSavasiyorSuriyede iside karşı zaten suriye onların sayesinde ayakta kalıyorlar işidir korkuyor 0 0 Yanıtla
  • vanli: Her bijiHdp 0 0 Yanıtla
  • VANLI: Kendisi bile inanmamıştır bu söylediklerine ! 0 0 Yanıtla

Advertisement