Hüda-Par'ın iki belediye başkan adayının başvurusu kabul edilmedi - - Son Dakika
Güncel

Hüda-Par'ın iki belediye başkan adayının başvurusu kabul edilmedi -

Diyarbakır'da Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İlçe Seçim Kurulları, Hür Dava Partisi'nin (Hüda-Par) merkez Sur ve Bağlar ilçe belediye başkan adaylarının başvurusunu reddetti.

24.02.2014 15:30

Diyarbakır'da Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İlçe Seçim Kurulları, Hür Dava Partisi'nin (Hüda-Par) merkez Sur ve Bağlar ilçe belediye başkan adaylarının başvurusunu reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Sur ve Bağlar İlçe Seçim Kurulları, Hüda-Par Sur Belediye Başkan adayı Mahmut Uçar ve Bağlar Belediye Başkan adayı Vedat Turgut'un başvurusunu kabul etmedi.

Bir grup partiliyle İl Seçim Kuruluna gelen Uçar ve Turgut, karara itiraz etti.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Turgut, Hüda-Par'ın siyasi komplo ile karşı karşıya kaldığını ileri sürerek, verilen kararın adil olmadığını söyledi.

"Bizimle birlikte 32 belediye meclisi adayının başvurusu da geçmişte hükümlü olduğumuz gerekçesiyle reddedilmiş" diyen Turgut, 2011 yılında yapılan yasal düzenlemeye göre hükümlü olanların Memnu Hakların İadesini aldıktan sonra seçilebildiğini dile getirdi.

Turgut, "Dün ilçe başkanlarımızın başka bir nedenle İlçe Seçim Kuruluna başvurmaları üzerine adaylığımızın kabul edilmediğini öğrendik. Bu siyasi bir komplodur. Derinler bir yerde birleşti, Hüda-Par'ın ilerlemesini engellemeye çalışıp, seçimlere girmesine engel olmaya çalışıyorlar.15 gün önce bu duyumları almıştık. Hukuki yollara başvurduk" diye konuştu.

Turgut, geçmişte camilerde Kur'an-ı Kerim dersi verdikleri için ceza aldıklarını savunarak, şöyle dedi:

"İlginçtir ki o zaman 5-10 kişiye ders veriyor, sohbet ediyorduk. Şimdi milyonlara hitap ediyor, milyonlara Allah ve Peygamber sevgisini anlatıyoruz. Tek suçumuz bu. Üstad Bediüzaman'ın, Süleyman Hilmi Tunahan Hoca'nın, Şeyh Said ve 47 arkadaşının, Muhammed Mursi'nin, Abdulkadir Molla'nın suçu neyse bizim de suçumuz o. Biz buna ceza olarak bakmıyor, mükafat olarak bakıyoruz. Mükafatımızı Allah'tan bekliyoruz."

Aynı zamanda partinin kurucusu da olduğunu vurgulayan Turgut, 1,5 yıl önce parti kurulurken Yargıtay'a yaptıkları başvuruda hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hüda-Par'ın iki belediye başkan adayının başvurusu kabul edilmedi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement