Hükümetten İlk Açıklama - Son Dakika
Güncel

Hükümetten İlk Açıklama

Cilvegözü'ndeki patlamaya dair Hükümet adına ilk açıklamayı Bülent Arınç yaptı.

11.02.2013 18:38  Güncelleme: 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplanan Bakanlar Kurulu yaklaşık 7 saat sürdü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Patlamanın Suriye plakalı panelvan minibüste meydana geldiğini açıklayan Arınç, patlamada yaşamını yitiren 12 kişiden 3'ünün Türk vatandaşı olduğunu bildirdi.

Arınç'ın açıklamasının ardından 1 kişi daha yaşamını yitirdi: 13 ölü

Arınç'ın konuşmasından satır başları:

REYHANLI'DA MEYDANA GELEN PATLAMA

"3 Bakanımız (Adalet, Gümrük, İçişleri Bakanları) 1 saat içerisinde olay yerinde olacaklardır. Olayla ilgili daha kapsamlı bilgi verecekler. Şuana kadar edindiğimiz bilgilere göre, Suriye'den giriş yapan Suriye plakalı panelvan minibüste patlama meydana gelmiştir. Daha çok sivil kişilerin bulunduğu, insani yardımların nakillerin yapıldığı bölgede patlama meydana gelmiştir.

Maalesef şu ana kadar 12 kişi ölmüş ve 3'ü Türk vatandaşıdır. 28 yaralıdan 9'u ise Türk vatandaşıdır. Yaralılardan 13'ünün durumu ağırdır.

Patlayıcının cinsi henüz tespit edilemedi. Vali ve Emniyet Müdürü incelemelerin devam ettiğini söyledi. Reyhanlı Cumhuriyet Savcısı soruşturma başlattı.

Tüm ihtimaller bu hususta değerlendiriliyor. İstihbaratımız ile ilgili kurumlar bu konuda ayrıntılı ve özenli bir çalışma yapıyor. CHP'nin bu konuda aceleci bir açıklama yapmasını üzüntüyle karşılıyorum. Bu konuda henüz bir çalışma bitmeden, yanlış anlaşılacak bir açıklama yapmasını yadırgıyorum.

Yaralılara Allah'tan acil şifa, hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet diliyorum."

ÖLÜ SAYISI 13'E ÇIKTI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açıklamasının ardından 1 kişi daha yaşamını yitirdi.

Patlamada böylece 3'ü Türk 13 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı. Yaralı 27 kişinin 9'u Türk vatandaşı, 18'i ise Suriyeli.

Hükümetten İlk Açıklama
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hükümetten İlk Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement