İhh'dan 'Ümmet İftarı' - Son Dakika
Güncel

İhh'dan 'Ümmet İftarı'

İhh\'dan \'Ümmet İftarı\'

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Balıkesir Şubesi tarafından düzenlenen 'Ümmet iftarı' yoğun bir katılımla gerçekleşti.

19.07.2014 22:02

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Balıkesir Şubesi tarafından düzenlenen 'Ümmet iftarı' yoğun bir katılımla gerçekleşti. Ümmet iftarının menüsünde simit, hurma ve su yer aldı.

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nde gerçekleşen iftarda zulüm gören Müslümanlar için dualar edildi. İftar öncesi bir konuşma yapan İHH gönüllüsü Talha Yurdakök, Mehmet Akif Ersoy'un "Dolaşsın sonra İslam'ın haremgahında namahrem. Sus ey bülbül! Senin hakkın değil benim hakkım matem" dizeleriyle hitap etti.

Günün matem günü olduğunu söyleyen Yurdakök "Bugün matem günüdür. Oyun ve eğlenceden ibaret dünya hayatının zevkine dalarak İslam coğrafyasını görmeyen; Filistin'de yapılanlara göz yuman, Mısır'a sırtını dönen, Suriye'yi görmezden gelen kısacası diyar-ı İslam'ı dünya üzerinde yok sayanlara inat bugün matem günüdür. Mısır'da darbeye karşı direnen kardeşlerimiz, Suriye'de yıllardır bombaların altında zalim Esed yönetimine karşı koymaya çalışan dindaşlarımız ve Filistin'de tarifi imkansız sıkıntılarla boğuşan abide insanlarımız; tüm İslam dünyası adına kahramanlık destanı yazmaktadır" dedi.

Konuşmanın ardından akşam ezanının okunmasıyla birlikte yüzlerce kişi iftarını simit, su ve hurma ile açtı. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Balıkesir Şubesi üyeleri daha sonra savaş mağduru Müslüman ülkelere gönderilmek üzere yardım topladı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhh'dan 'Ümmet İftarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement