İngiltere'de Sanal Tacize Hapis Cezası Tartışılıyor - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Sanal Tacize Hapis Cezası Tartışılıyor

Ülkede internet veya cep telefonuyla tacizde bulunan ve rahatsızlık veren kişilere 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi gündemde Yasa değişikliğinin bu yıl içerisinde oylanması bekleniyor.

28.03.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz hükümeti, ülkede cep telefonu veya internet aracılığıyla gönderilen mesajlarla tacizde bulunan ve rahatsızlık veren kişilere 2 yıla kadar hapis cezası verilmesini tartışıyor.

İngiltere Adalet Bakanı Chris Grayling'in desteklediği ceza adaleti yasasındaki değişiklikle, İngiltere ve Galler'de internet veya cep telefonunu kullanılarak gönderilen sözlü sataşma veya cinsel taciz içerikli mesajlarla mücadele edilmesi amaçlanıyor.

Yasa değişikliği önerisini hükümetin büyük ortağı Muhafazakar Partili milletvekili Angie Bray yaptı. Bray, milletvekili olduğu bölgeden 14 yaşındaki bir kızın cep telefonuna gönderilen müstehcen mesajların ve Twitter'dan da benzer saldırılarda bulunulmasının ardından yasa değişikliği önerisinde bulundu. Yasa değişikliğiyle suçlu bulunan kişilere iki yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanırken, değişikliğin bu yıl içerisinde parlamentoda oylanması bekleniyor.

İngiltere'de ocak ayında sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakaret eden iki kişiye hapis cezası verilmişti. 23 yaşındaki Isabella Sorley isimli kadın, Twitter üzerinden feminist insan hakları eylemcisi Caroline Criado-Perez ile İşçi Partisi Walthamstow milletvekili Stella Creasy'e hakaret içeren mesajlar göndermekten 12 hafta hapis cezasına çarptırılmış, 25 yaşındaki John Nimmo ise yine Caroline Criado-Perez'e hakaretten 8 hafta hapis cezası almıştı.

Ülkenin Kültür, Medya ve Spor'dan sorumlu Bakanı Helen Goodman da önceki ay, 2 genç kızın sanal ortamda karşılaştığı tacizler nedeniyle intihar etmesi üzerine, yasal bir çerçeve kapsamında siber saldırıya karşı harekete geçilmesi çağrısında bulunmuştu.

2012 yılında trenin altında kalarak ölen 15 yaşındaki Tallulah Wilson'ın ölümüne ilişkin yapılan soruşturmada, Wilson'ın kendisine sanal ortamda hayali yaşam kurduğu, 2013 yılında kendisini asarak yaşamına son veren 14 yaşındaki Hannah Smith ile ise bir internet sitesi üzerinden dalga geçildiği ortaya çıkmıştı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Sanal Tacize Hapis Cezası Tartışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement