İpek Yolu Konvoyu, Kore Gazileriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

İpek Yolu Konvoyu, Kore Gazileriyle Buluştu

Çin'in batısından eski İpekyolu'nu takip ederek Türkiye’ye gelen 2. İpek Yolu Konvoyu, Kore gazileriyle buluştu.

27.08.2013 13:51

Çin'in batısından eski İpekyolu'nu takip ederek Türkiye'ye gelen 2. İpek Yolu Konvoyu, Kore gazileriyle buluştu.

Kore Parkı'nda düzenlenen törende Türkiye Muharip Gazileri Derneği adına konuşan Yusuf Günaydın, Türkiye ile Güney Kore arasında binlerce yıla dayanan dostluğun başlangıcında aynı yerde yaşayan iki milletin, göç nedeniyle ayrıldığını söyledi.

Kore halkının 60 yıl önce insanlık dramı yaşadığını hatırlatan Günaydın, Güney Kore topraklarının işgal edildiğini ve Birleşmiş Milletler'in çağrısı sonucu Türkiye'nin ABD'den sonra bölgeye asker gönderen ilk devlet olduğunu anlattı. Türk askerlerinin çoğunun Güney Kore Savaşı'na gönüllü gittiğini vurgulayan Günaydın, "Kore Savaşı iki ülkenin dostluğunun temelini teşkil eder. Türk askeri, Kore'de kendi ülkesinde olduğu gibi gönülden savaşmıştır" dedi.

Kore ile ilişkilerdeki en önemli bağın Türk gazileri olduğunu belirten Günaydın, Türkiye ile Kore'nin coğrafi olarak uzak olsa da dostluk olarak birbirlerine bir nefes kadar yakın olduklarını kaydetti.

İpek Yolu İnceleme Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sewon Kim de gazilere seslenerek, "Bugün burada olmamız, sizin akıttığınız kanınız ve sevginiz sayesindedir. Sizleri sonsuza dek hatırlayacağız" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İpek Yolu Konvoyu, Kore Gazileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement