İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran ile Nükleer Müzakereler

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov: "Önemli ilerleme kaydedildi"

18.07.2014 20:38

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, İran ile P5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelerde "Önemli ilerleme kaydedildiğini" belirtti.

İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında 2 Temmuz'da Viyana'da başlayan müzakerelerin altıncı turu devam ediyor.

Sabah saatlerinde ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman ile İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı bir araya gelirken, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Yukiya Amano ile görüştü. Görüşmelerden sonra bir açıklama yapılmadı.

Müzakerelere katılan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov yaptığı açıklamada, İran ile 5+1 arasında kapsamlı anlaşmaya ulaşmak için yeni bir müzakere tarihi belirleneceğini söyledi. Müzakerelerin uzaltılmasının ele alındığını aktaran Ryabkov, görüşmelerin delegasyonlar seviyesinde devam ettiğini ve 20 Temmuz'a kadar süreceğini belirtti.

Saatler içerisinde bir kararın formüle edilmesinin gerçekçi olmadığına değinen Ryabkov, "Kayda değer ilerleme kaydedildi. Müzakerelerin yeri henüz belirlenmedi. Her şey 20 Temmuz'a kadar belirlenmiş olacak" dedi.

İran ile P5+1 ülkeleri, 24 Kasım 2013 tarihinde Cenevre'de varılan geçici anlaşmaya göre, 20 Temmuz 2014 tarihine kadar kapsamlı bir anlaşmaya ulaşmak için müzakereleri yürütüyor. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement