İran'la Yürütülen Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran'la Yürütülen Nükleer Müzakereler

İran\'la Yürütülen Nükleer Müzakereler

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "Günümüzün en zor dış politika konularından birine çözüm bulunması için gösterilen uluslararası çabalarda önemli bir ana gelinmiştir"

02.07.2014 16:47

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, İran'ın nükleer programına kapsamlı çözüm bulunması amacıyla yürütülen müzakerelerde "önemli bir ana gelindiğini" söyledi.

Hague, Viyana'daki İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Günümüzün en zor dış politika konularından birine çözüm bulunması için gösterilen uluslararası çabalarda önemli bir ana gelinmiştir. Birleşik Krallık, İran'ın nükleer programının barışçıl olması için bir anlaşmaya varılması konusunda kararlıdır" dedi.

Anlaşmaya varılması için İran'ın uluslararası toplumun endişelerini gidermesi gerektiğini belirten Hague, İran'ın nükleer silah üretmeyeceğini dile getirmediği bir anlaşmanın geçerli olmayacağını kaydetti.

İngiliz Bakan, anlaşmaya varılıp varılmayacağının belirsiz olduğunu, hala görüş ayrılıklarının mevcut olduğunu dile getirerek, "Ancak mevcut müzakereler son yıllarda elde ettiğimiz en iyi fırsattır. Gelecek 3 hafta boyunca tüm tarafların yoğun çaba göstermesi gerekmektedir. Kapsamlı bir anlaşmanın İran'a faydaları açıktır. İran gerekli adımları atarsa, önemli ekonomik getirileri olacaktır" diye konuştu.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında, İran'ın nükleer programına kapsamlı çözüm bulunması amacıyla geçen yıl Kasım ayında varılan geçici anlaşmanın süresi 20 Temmuz'da dolacak. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'la Yürütülen Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement