Işığın Yansıması "Yeni Şeyler"le 5 Kasım'da The Mekan Sahnesinde - Son Dakika
Güncel

Işığın Yansıması "Yeni Şeyler"le 5 Kasım'da The Mekan Sahnesinde

Işığın Yansıması "Yeni Şeyler"le 5 Kasım\'da The Mekan Sahnesinde

Şiirleri rock müzikle buluşturan Işığın Yansıması, uzun bir aranın ardından kadrosuna yeni katılan isimlerle birlikte sahnelere dönüyor.

31.10.2013 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk konser 5 Kasım 2013 Salı günü saat 22:30'da The Mekan'da.

Grup, Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım adını taşıyan son albümündeki şarkıları ilk kez canlı olarak seslendirecek.

Işığın Yansıması'na konserde piyanist Selen Gülün eşlik edecek.

Türkiye'nin en eski rock grupları arasında yer alan Işığın Yansıması, yaklaşık beş yıllık bir aranın ardından ilk kez tam kadro olarak sahne alıyor. Grup, kadrosuna yeni katılan isimlerle birlikte vereceği konserde, beşinci albümü "Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım"da yer alan şarkıları ilk kez canlı olarak seslendirecek.

Afşar Timuçin, Nazım Hikmet, Orhan Veli Kanık, Özcan Yurdalan gibi şairlerin dizelerini rock motifleriyle buluşturmasıyla dikkat çeken Işığın Yansıması, son albümünde yer alan "Hrant", "Japon Balıkçısı", "Nefes" ve "Gerçek Adalet" gibi şarkılarla dikkat çekmişti. Albüme ismini veren şarkı olan "Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım" ise Mevlana'nın ölümsüz dizelerini Işığın Yansıması'nın müziğiyle bir araya getiriyor.

1980'li yıllarda kurulan Işığın Yansıması grubu, Bir Çiçek Yılı Sonra (1994), Birdenbire (1997), Nerde Ellerin? (2002) ve Rayların İzinde (2002) adını taşıyan albümlerden sonra verdiği 10 yıllık aranın ardından "Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım" adlı beşinci albümünü 2012 yılının son haftalarında yayınlamıştı.

Işığın Yansıması vokalde Ali Erenus, gitarlarda Murat Özyüksel ve Ayhan Orhuntaş, gitar ve geri vokalde Yusuf Uğurer, bas gitarda Barlas Çevikus ve davulda Fırat Özyavuz'dan oluşuyor. Işığın Yansıması'nın kurulduğu ilk yıllardaki sahne çalışmalarında solistlik yapmış ve klavye çalmış olan piyanist Selen Gülün de hoş bir nostalji olarak 5 Kasım'daki konserde grupla birlikte sahne alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Işığın Yansıması 'Yeni Şeyler'le 5 Kasım'da The Mekan Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement